Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
bocsesz
2009. szeptember 07. hétfő, 0:13 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Bocsesz, csak engednéd, hogy rátenyereljen.
Nem szabad kisfiam, ne tenyerelj rá, forró, akkor megég a kezed! Fájni fog, juj! Ám, ha odanyúl, megengeded. Anyaként hogyan tehetnél ilyet?

Ott vagyok, nem engedem meg neki, mert árt magának, pedig csak kíváncsi. Tudom, hogy kíváncsi, de akkor sem. Van, amit el lehet magyarázni, van, amit nem. Van, amit nem lehet és kész. Kamaszoknál és felnőtteknél már nem ilyen egyszerű, de akkor is így van. A veled való kapcsolatban Te húzod meg a határt.

Talán ebben egyetértünk.

Az önámítás kategória nálam, ha azt gondolod, hogy csak szülőként ti neveltétek fel gyermekeiteket, a gyerekek olyanok, amilyenné nevelik őket a szülők. A gyerekek mindenhonnan felszippantják a mintákat, a szomszédtól, a boltból, a játszótérről, bölcsiből, óvodából, tévéből, iskolából, de a gyerek viselkedése nem csak a környezettől és a látott mintáktól függ. Czeizel professzorral lehet vitatkozni, hogy a viselkedésből mennyi a szocializáció/nevelés és mennyi a genetika. Ja, és a hormonműködés, az aktuális biológia.

A barátnőmnek van egy tündéri lánya, neki mindent el lehetett magyarázni gyerekkorában. Neki ez a kép él a gyerekekről a fejében. Soha semmilyen veszélyes dolgot nem csinált, biciklizni is kamaszkorban tanult meg.
A szomszédjának van egy irgalmatlan eleven kisfia, aki addig mászik, amíg le nem esik, be nem veri valamijét, kisírja magát, majd kezdi elölről, mindenben benne van. Neki nem lehet elmagyarázni, neki csinálnia kell. Nagyjából fel sem tudja fogni, hogy milyen a kisfiúval lenni, el sem tudja képzelni, hogy mi van, ha a gyerek a saját feje után megy.

Gratulálok, ha sosem hazudtál, sosem beszéltél mellé és sosem hallgattál el semmit a gyerekeid elől. A hazugság fogalma így teljes.

Nekem nem sikerült. Nem tartozik minden a gyerekemre, amire rákérdez, és nem szoktam a rá nem tartozó igazságokkal traktálni, és hosszasan azt sem szoktam magyarázni, hogy mennyi minden nem tartozik rá, és ez mennyire nem tartozik rá. Nem szoktam azt mondani neki, hogy semmi közöd hozzá, mert lehet valamennyi, elvégre mégiscsak egy család vagyunk, de nem rá tartozik. Szoktam leszerelni féligazságokkal, amivel eloszlik az aggodalma vagy más vágányra terelem a beszélgetést.

Most nézzük meg a családot teljes ezotér megközelítéssel a karmikus körben.
A család is benne van a tükörben, de annál lényegesen több.
A tested a fizikai család az előző hét generációjának tapasztalatait, sérelmeit, sikereit a genetikai kód szintjén tartalmazza. A szülők, nagyszülők, dédszülők, ükszülők..... sérelmei, és az összes család elleni vétkei beléd vannak kódolva. Többek között utód el nem fogadása, elutasítása, szabály, hogy az időseknek el kell fogadnia a családba születő fiatalokat. Ha nem, az egész családra hét generációra kihat, negatívan. Öngyilkosság, gyilkosság, kitagadás, ország elhagyása, stb.

A család nem egyszerű tükör, a család programozott feladat, ahogy a házastárs is, (meg a munkahely). A tükrében kell olvasni és tanulni, de a családban eljátszott szerepe, személyiségjegyei aszerint szerveződik, hogy mit vállaltál be leszületési karmaként. Bevállaltad, hogy meghal a férjed, a férjed bevállalta, hogy meghal azért, hogy tanulhass, hogy új leckét vegyél. Ezt gondolom tudod.

Emellett az energiatestedbe be van kódolva az összes inkarnációd összes tapasztalata, a tudatalattid. Az életed tapasztalatainak értelmezése és a viselkedésed nem csak a neveltetéseden múlik, hanem azon is, ami beléd van kódolva fizikai test és energiatest szintjén. És ez a gyerekek esetében is így van. A Te gyerekeid esetében is. Gondolom ezt is tudod.

A gyerekeket szintén segítségül kapjuk a fejlődésünkhöz, szinén előre programozott, mint az egész család. Nem egyszerű tükör, hiszen testünkön keresztül megkapják a fizikai test genetikai vonalának tapasztalatait és a családi karmát, az összes szabályszegéssel. Gondolom ezt is tudod.

A szülők nem minden, a nevelés nem minden. A hazudozási szokásai is csak részben múlnak azon, hogy milyen szülő voltál és milyen példát mutattál. Szerintem csak őszintén, amennyire lehet, de nem minden áron. Van úgy, hogy nem kíváncsi az igazságomra.

Mindenkinek azzal a karmával kell boldogulnia, amivel itt van. Vagy nem.

Mivel a karmikus köröknek vége, ezért már nem kell a karmával vacakolni, a 2000 után született gyerekeknek már nincs olyan karmája, mint a szüleiknek, teljesen mások, mint az előző generációk vagy a gyerekeid. Az unokáid energetikája viszont egészen más, ha 2000 után születtek.