Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Befejezés
2009. szeptember 06. vasárnap, 22:26 | hermess   Előzmény

Szervusztok újra!

Legyen komplett ez a téma, még van egy két érdekesség, amit érdemes leírni és megosztani Veletek. Aztán majd az előző kérdésre is írok pár gondolatot.

Nos, a tudatalattiból működő jó-rossz hullámzás (hormonnyelven endorfin-encefalyn egyensúly) mint írtam az állandó változást biztosítja úgy, hogy ha jól érzed magad, akkor encefalyn kezd termelődni, hogy már ne érezd magad olyan jól, akarjál valami mást, ne tespedj el... s ez öntudatlanul be is vonz valami olyat, amitől tényleg változtatni (menekülni, vagy megszerezni) kell. Ha meg már elviselhetetlenül rosszul érzed magad valamiben, akkor elkezdődik az endorfin termelődés, amitől elkezded akaratlanul jobban érezni magad, s bevonzol valami olyan eseményt, sikert, ami valóban fel fog dobni... s aztán elölről, ismétlődő ciklusban. Történik ez válogatás nélkül, össze-vissza keveredve mindenféle, számunkra fontos, vagy lényegtelen dologgal. Néha észre sem vesszük az apró kellemetlenségek sorozatát. Azt már inkább, ha fontos dolgok egymás után rendre nem jönnek össze.

A pozitív, vagy negatív gondolkodás azonban hatással van erre, és minél tudatosabb, erőteljesebb gondolati energiákkal bír valaki, annál inkább. Az elfogadás gyakorlása például ellene hat a lefelé tartó hullám megnyilvánulásának, vagyis ha elkezdenek rossz dolgok történni, de te mégis elfogadó vagy, igyekszel jól érezni magadat, megőrizni az egyensúlyodat... Nosza, még több encefalyn termelődik, hogy változtasson az eltespedő jó közérzeteden, vagyis a visszatartott folyamat látensen elmélyül.

Egyszer elérkezik a pont, amikor már nem elég erős a visszatartó hatás (elfogadás) energiája, és a gát átszakad. Ekkor szokott lavinaszerűen több kellemetlen, nem várt dolog, "derült égből a villámcsapás" módjára előfordulni... "A baj nem jár egyedül... háromig meg sem áll", pech széria, rossz passzban vagy, stb. Érdekes módon az ellenkező oldalon, amikor az endorfin hatására beindul a pozitív hullám, a jó értelemben vett elégedetlenség, "még nem elég jó, még azt is elszeretném érni", a tét egyre magasabb lesz ( a hatás látensen emeli az átszakadási küszöböt), míg nem bekövetkezik a bukás. És hát tudjuk, minél magasabbra törünk, annál nagyobbat lehet bukni.

Van két dolog, ami elnyújtja a hullámot, "szétteríti" a keletkező érzéseket - az egyik a panaszkodás a negatív szakaszban, a másik a siker megosztása másokkal a pozitív szakaszban (mind az elért eredmények, mind a jelentkező elégedettségérzés tekintetében).

Ezt mindenkinek ajánlom tudatosítani! Amikor nagy sikerben van részünk - osszuk azt meg másokkal (adakozás, felajánlások formájában), sőt töltsük vissza fölfelé, spirituális irányban az energiát (a hála kifejezése, de nem csak egy ima formájában, valódi érzés-megosztás kell)!

A negatív átbillenést, vagyis a felívelő hullám kezdetét úgy lehet elcsípni, hogy egyszerűen elkezded tudatosan jól érezni magadat, mindent elfogadsz olyannak amilyen, minden történést válogatás nélkül "jó"-nak nevezel ki, még ha nem is az. Egy idő után észrevehetően beindul a negatív lavina, apróbb nagyobb bosszantó, kellemetlen események egymásutániságában.

(Egy személyes példa erre: tavaly ősz környékén elég rosszul mentek a dolgaim... Haladó spiróhoz méltóan nagyon igyekeztem az elfogadást gyakorolni, jóképet vágva viszonyulni a történésekhez. Idős édesapám kórházban volt tüdőgyulladással, közeledett a Karácsony, belső békére törekedtem magamban, igyekeztem némi pént bevonzani az ajándékokra...
1. Dec. 19-én az apámat gyógyultan kiírták a kórházból, hazahoztam, és ahogy beléptünk a házba, rögvest kiadta magából az aznapi ebédet... Kiderült, hogy hazahozott ajándékba egy kalici vírust, amitől én is, az albérlőm is, a hazalátogató édesanyám, minden családtag és minden vendég, aki megfordult időközben nálam - három napon keresztül némi sorban állás után akrobatikus mozdulatokkal tépte fel a WC-ajtaját. Jóapám még botjáról is leszokott....
2. Dec. 22-én a cirkókazánunk bemondta az unalmast... Húsz ezer forint alatt ki sem akartak szállni megnézni, munkadíj, alkatrész még ezen felül... mondták a telefonba. Végül egy húszasból megúsztam, így ajándékok helyett lett újra meleg a családnak Karácsonyra.
3. Dec. 24-én még elmentem szárított gyümölcsöt vásárolni a tervezett aszalt szilvás pulykamellhez. A sárgabaracknak sem tudtam ellenállni. Kifelé jövet bedobtam néhány szemet a számba, és abban a pillanatban, amikor 100 Ft-t adtam egy kéregetőnek, a sárgabarack lehúzta a koronát az egyik fogamról... Volt még más apróbb dolog is. Na, ekkor kezdtem utána járni ezeknek a dolgoknak, amit egyébként az oroszoknál tanultam, csak persze rögvest elfeledkeztem róluk.)

Ebben a pillanatban a számodra fontos dolgok menetét, amiben eredményre törekszel, kinevezed "rossz"-nak, tarthatatlannak, elviselhetetlennek, stb., és a bevonzás összes technikájával elkezded az eseményt programozni. Ez azt eredményezi, hogy a nem fontos dolgok továbbra is megmaradnak a rossz passzban az egyensúlykényszer miatt, ez lesz az bevállalt ára a fontos dolog sikerének. Ilyenkor van értelme az "áldozathozatalnak", mint azt őseink is gyakorolták, csak modernebb formában.

Mondjuk egy fellépés előtt, amire nagyon készülsz, szándékosan csinálsz nemtetsző, kellemetlen dolgokat... elmész esőben sétálni, lemondasz valami kedvenc ételedről, programról, stb. Fontos, hogy rossz érzést keltsen, de elfogadd azt. Ez az a hasonló rész, amiről Sanyi a blog elején írt, csak nem lényeges, hogy a programozott célhoz kötődjön, bármi más lehet.

Viszont a legerősebb törvény, szerintem a karma törvénye, vagyis az adott életre bevállalt feladatok megélése. Ez mindent felülír, nem hiszem, hogy át lehet programozni. Itt az a lehetőség, hogy analógiákban, más (enyhített) minőségekben megéljük pl. a horoszkópból látható leckékből következő érzéseket. Magány börtönben vagy kolostorban, belső magány a családban, vagy igazi egyedüllét, stb.

Tehát a törvényszerű, tudatalatti jó/rossz ciklus és karma törvénye egymással keveredik, plusz a tudati tevékenységünkkel mi magunk is bekeverünk ebbe a folyamatba. Nyilván ki minél tudatosabb, annál nagyobb sikerrel teszi ezt. Az eredmény érthetően nagyon kiszámíthatatlan. S a legszebb az egészben, hogy pontosabb eredményt kaphassunk - igen nagy tudatossággal, nagyon sok bonyolult tényezőt kellene irányítanunk, akár ha időjárást terveznénk... Mire ezt elérjük, addigra már semmi szükség az elméletekre nincs, mert minden megy magától, teljes természetességgel. Egészen jól ki van találva...:)))

Edit kérdésére: Sajna, a megvilágosodottak nevében még nem tudok nyilatkozni...:)) A személyiség szintjén kell az állandó változás, az állandó ingeráradat az elmének, a kis egonak. Belőle nyer energiát. Magánzárkában az átlagemberek rendszerint megbolondulnak, a felfelé kapcsolódni tudók pedig sértetlenül átvészelik azt. A megvilágosodottság állapotában a jó és rossz, a dualitás egybeolvad, ugyanannak az Egésznek, az Örök Pillanatnak az értelmezhetetlen része lesz, mondják a bölcsek.

Na, akkor jó programozást Mindenkinek!
Szeretettel: hermess