Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Változás
2009. szeptember 05. szombat, 9:03 | Nagy Edit2   Előzmény

Szia Hermess!

Igen érdekes amit írsz. Én is "tanultam" egy orosz embertől, és kétségtelenül, Ő is sok mindenben a ciklikusságokról beszélt.

Lehet benne valami amit írsz, mert tényleg a folyamatos változás az élet, legalábbis itt, ezen a síkon biztos.

De megfigyeltem azt is, hogy ahogy egyre "tudatosabb" vagyok, és kezdek gyakorlatot szerezni abban, hogy a negatív érzéseket mélyen befogadom a szívembe, azt tapasztalom, hogy sokkal hamarabb "túl vagyok" egy-egy negatív cikluson. (De az igen intenzív:))Mintha kezdeném megtanulni az élet másik felét is, és egyre kevésbé félek ezektől a szakaszoktól. Szinte már-már egyfajta kiváncsiságot érzek, tudatosan is belemegyek igen negatív érzelmi töltöttségű eseményekbe, csak azért, hogy tanuljam az érzést, hogy ne féljek tőle,és ne rossznak tituláljam.

Egy kérdés:
Mi a helyzet a megvilágosodottakkal ezen a téren. Mert szerintem ők nem bontják jóra meg rosszra az érzéseket, csak egész egyszerűen megélik őket. Neki mindegy, hogy az jó vagy rossz, megéli, mert ezt osztotta az élet.
Nekik is kell a psziché számára a változatosság? Tényleg kell a változás ahhoz, hogy valami éljen? Egyáltalán mi ez a változás? Minden "létszinten" ugyanaz, csak a különböző szintek különböző képpen élik meg?