Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
Éjszakában ragyognak a csillagok
2009. szeptember 03. csütörtök, 22:09 | fehercsongor

Az általánosítás , a kategórikus kijelentés mindig hamis . ( mint ahogy ez is . )
Én hiszek a gyógyító emberben , aki miközben náthára kezel , elindít a paranoiád gyógyítása felé.
Az éppen mellémsodródó betegtársamnak is általában azt tanácsolom , hogy lényegtelen , hogy hóhérral ,
természetgyógyásszal , orvossal , táltossal vagy pszihológussal kerül kapcsolatba , a lényeges az , hogy rokonszenves legyen neki az illető , megbízzon és higgyen benne , hogy meggyógyítja .
Szerintem az egészségügyiek többsége becsületes , legfeljebb nem veszi észre a módszerei alacsony hatásfokát , ami még alacsonyabbá válik , ha kiábrándítják belőle azokat az embereket , akiknek nem elég
erős a hitük a számukra hókuszpókusznak tűnő módszerekkel való gyógyuláshoz .
Pszihológusnál általában meg szokták határozni az első ülésen az elérendő célt , és a rászánt időt .
Valódi gyógymód : mindenkinél más . Nem ismerek olyan embert , aki annyira átlátja a másikat , hogy a rendelkezésére álló lehetőségek közül az egyetlen és legjobb és leggyorsabb , személyre szabott gyógyító módszert kezdené el alkalmazni , de hiszek benne , hogy van ilyen . Többnyire megközelítőleg pontos sémákkal dolgoznak . Akinek fejszéje van az mindenkit avval szab , de van olyan akinek egész barkácsszerszámboltja van .
Nem hallottam olyan esetet , hogy valaki meggyógyult volna pszihiátriai kezelés közben , de nem lehetetlen , mert spontán gyógyulások is vannak , és jószándékú orvosok is akik ráéreznek a megújulást elindító szavakra , nem szólva az orvosok között is szép számmal előforduló gyógyítókról , akiket nem kell félteni attól , hogy elfogy a betegük .
Általában nem bízom bennük , de ha rászorulok erre az útra , akkor a saját érdekemben kénytelen leszek .
Üdvözlettel : felacso