Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fircsi képe
mánia=kényszerűség
2009. szeptember 03. csütörtök, 17:10 | fircsi   Előzmény

A mániás depresszió azt jelenti, hogy kényszeríted magad a befordulásra, mert azt "tanultad", hogyha nyomorult vagy akkor figyelnek rád, és törődnek veled, mert a környezeted ezt csatolta vissza, erre tanított.
Tudom hogy így túl egyszerűen és talán egó rombolónak tűnik mégis ez a helyzet. A mánia kényszerűséget jelent . Az egyént bizonyos körülmények illetve hatások védekező reakciókra kényszerítik, amiben , vagy aminek hatására "vészjelzései" megsemmisülnek. Olyan állapotba kényszeríti magát, vagy azt cselekszi aminek hatására biztonságot érez. Ez nagyon összetett és természetesen most leginkább a te esetedről beszélek. Az emberek félnek azoktól az emberektől akik boldognak, nyugalommal töltöttnek látszanak mert sebezhetőek általuk. Ha lehet akkor elzárkóznak előlük.
A boldogság a mi társadalmunkban nem ismert fogalom, és leginkább a boldog embereket akarják pszihésen elmarasztalni. Pedig ez a természetes létforma. A társadalom nem ismeri el, mert normáiban a boldog ember felelősség nélküli. Akiben van felelősség az roskadozik alatta mert szegény nyomorult tele van gondokkal, és ez az elfogadott normatíva. Akarunk nyomorultak lenni?
Persze.
Mert akkor majd talán megesik a szíve a főnöknek és segít több munkához jutni, hogy SEGÍTSEN rajtunk.És ez így van a társunkkal vagy a gyerekünkkel és mindenki mással szemben. A nyomorúságnak sok arca van.
Én azon vagyok hogy felszámoljuk végre.
Nem kell mindent a szivünkre venni és bizalommal kell az élet felé fordulni, mert ha sosem vagy "otthon"
akkor a neked való dolgok hiába látogatnak el hozzád és hiába kopogtatnak az ajtódon.

Figyeld a boldog embereket és tanulj tőlük.
Arra is oda kell figyelned hogy ne panaszkodj.
Érezd jól magad!
Megtaníthatod önmagadnak hogy mennyire jó ha az ember nem nyomorult!
Sok boldogságot!!!