Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Buddhizmusról annyit ÚÁ és Skorpió
2009. szeptember 03. csütörtök, 16:22 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

A Buddha tanai először is tagadják az ÉN létezését.

A többit ezek szerint inkább hagyjuk. Itt már számomra megint igazolódik a fanatista gondolkodás mód lehet buddhista, keresztény,vagy bármi, akkor is félre visz.

Örülök, hogy van Hited. Így tovább. Tiszteletem. De tartsd Te is tiszteletben mások Hitét. Pláne ha Istenben igazán hiszel. A sziveddel éld a vallást, ne az elveiddel, betűkkel a fejedben.
Pl.: 10 parancsolat, ne bántsd felebarátodat....

Köszönöm megértésed, Béke veled

Itt le szeretném szögezni:
(Hányszor kell ezt leírnom még??? )

Vélemények hangzanak el. Skorpió, én sem nem támadtalak, sem nem vádoltalak, csak kértelek, te se tedd ezt meg.

Igen, lehet véleményed/-tek. De amíg egy kulturált oldalon írogatunk egymásnak, pláne ilyen témákban, akkor vegyétek a fáratságot normálisan (emberhez méltón) nyilatkozni, bármi is a véleményetek.

Nevetséges, hogy utána a tükőr efektust használjátok takaróként. Egyikünk sem Isten, vagy több a másiknál. Skorpió, maradjunk két lábbal a földön. Ha tényleg ilyen ragyogó tanító volnál, mint ahogy írod, sokkal letisztultabb volnál.
Úgy veszem észre, lételemed a kötöszködés, a felháborodást keltés.

Nem értem mire jó ez?

Vannak írásaid, amiket már letisztult, megnyílt formában mondod el, mi van Veled. Ekkor vagy VÉGRE önmagad.
Aztán rögtön utána le esik az állam, ki bujt ki megint belőled. ÁLarcod elő is bújik.

Úgy érzem, mintha állandó érzelmi ingadozásban élnél. Nem érzem az egyensúlyt, sőt.

Meditáció: nyomtasd, vagy rajzold le a Tao Jin jang jelét és ragaszd fel a faladra szemmagasságba. Gondolatban helyezd bele magad ebbe a jelbe. Figyeld meg, merre billensz, hol van túl sok, vagy túl kevés energia/érzelem. Ha valahol túl sok van, képzeld el, hogy átáramoltatod (FINOMAN!!) az energia hiányos részre. Addig csináld, amig magadban nem érzed az egyensúlyt.. Tovább is viheted mikor az egyik oldalon vagy, képzeld el, milyen átbilleni a másik oldalra, ha a kis ponton keresztül próbálod.

Bár ez is egy javaslat, tégy aszerint, amit akarsz.

Javaslat: alapos önvizsgálatot tarts mielőtt tovább akarsz haladni. Ne a kritika, ellenségeskedés legyen az életerőd. Te be vagy ...va az élettől, érzelmektől. Nyílj ki, ha az UTADON akarsz járni.

Nem úszod meg munka nélkül. Ez tény, ha fejlődni akarsz el kell fogadnod.

Röviden: mindenki szabadon leírhatja mit gondol, csak finomított formában. De ha valamit nem tudsz alátámasztani kellő ismerettel, akkor inkább a nemes csendet gyakoroljuk (bár igaz Mester nélkül ez is félre vihet, de szerintem itt azért belefér Mester nélkül is)

Bárkinek, bármi is legyen a hite
Üdv
BUDDHANITA