Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
nálam is legfőbb napirendi téma ez most
2009. szeptember 02. szerda, 14:49 | jaguar   Előzmény

Az utóbbi kb két hétben szinte csak ezen a témán agyalok. Szerintem a bevonzással kapcsolatosan az lehet a különbség, hogy ott egy idő után el kell tudni engedni az egészet. Kitörölni, elfelejteni?

A National Geographic-en elcsíptem pár percet egy Szamurájok íja c. dok.filmből. Kb annyit, amiben arról beszéltek, hogy ha el akarják találni az íjászok a célpontot, akkor biztos hogy nem fog sikerülni, előtte el kell tudni engedni azt, nem kell akarni eltalálni, egy ürességet kell elérni, valahogy.. De vajon hogy?

Érdekes az is tényleg, hogy nem kell komolyabban meditálni, feloldogatni, ha egy dolognak a negatív oldalát akarjuk belül megélni, hogy kívülre a pozitív maradjon.. Megfigyeltem sokszor már, elég fejben gondolni arra a forgatókönyvre és kész. Ezeket alkalmazom is egyre többet (csak kicsit para, hogy nehogy jó dolgokra gondoljak közben, mert akkor az már kilőve :)), lesakkozok magamban minél többféle lehetséges rossz forgatókönyvet 1-1 eseménnyel kapcsolatban és kellemesen csalódok amikor a valóságban tényleg jól alakul. De ezt nem nevezném meditációnak, szóval furcsa. Annyi hogy mindig úgy fog alakulni a dolog, amire nem is gondolnál - és hogyha rengeteg rossz lehetséges fordulatot lejátszol fejben, akkor valszeg pozitív lesz a valóságban a vége.
Én itt tartok most, de ez az elengedés, megsemmisítés engem is érdekelne. Meg hogy mi a konkrét különbség akkor eközött meg a bevonzás között..