Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kiegészítés
2009. szeptember 01. kedd, 13:06 | pajkos   Előzmény

A segítő és segített viszonya nem szabad, hogy alá-fölérendeltségen alapuljon. Szakemberként kellene tekinteni a segítőre, aki ezen a területen többet tud, és EGYÜTT gondolkodva legjobb egyénre szabott megoldást keresni (elindulást) a hogyan továbbra. Vagyis párpeszédek közös feltárást, megoldáskeresést nyújtsanak. A személyi követelmények is fontosak, vagyis szimpátiára képes, együttérző, felfedező, érdeklődő legyen a segítő. Ne tünetet kezeljen, csak akkor, ha életet veszélyeztető helyzet van.

Sajnos mivel ez SZAKMA, és nem hivatás, sok a "férgese" aki pénz és egyéb céllal nem őszinte hit szerint segít. Sokakat a páciensek kényszerítenek ebbe a helyzetbe. Beleszól ebbe az egyén, a divat, a barátok, barátnők, gyógyszer és más lobbi, (divat vagy éppen szégyen segítőhöz fordulni) stb.

Bizony némely esetben nem száz, henem ezer ülés is kevés, hogy elinduljon valaki. Ez sokmindentől függ.

Minden orvoslás, gyógyítás különleges lelki képességek, ajándékok alkalmazásával jár, és bizony gyakran előfordul, hogy 10-20-xxx év tanulás után a gyakorlatban kiderül a pályetévesztés. Gáz akkor van, ha valaki képtelen ezt felismerni, vagy ha felismeri önző módon nem változtat, ezzel másokat és önmagát is becsapja.

Összefoglalva a hatékonyság nagyban fögg attól, hogy a két embert mi motíválja, mennyire aktívak, és mik a lehetőségei. Egy kellen hogy közös legyen: A probléma megoldódjon.