Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Gyermekek kincseink Megbékélés félelem helyett
2009. augusztus 31. hétfő, 23:59 | pajkos   Előzmény

Nekem négy gyermekem - kincsem, ajándékom - van, már nagyok, felnőttek (de ez nem éppen jó szó). Volt egy gyermekem aki nem születhetett meg, mert terhesség alatt elaludt. Sokkos állapotban éltem akkor, ma már megbékéltem, hogy ennek így kellett történnie.

Másik gyermekem balesetben majdnem meghalt, akkor is hasonló állapotba kerültem, de később ezzel is megbékéltem.
Harmadiknak kilyukadt a tüdeje, majdnem meghalt, éppen meg tudták menteni.
Negyedik lezuhant a bicikliről, és átment rajta az utána következő. Fejét egy éppen ott lévő gödör óvta meg.
Az én életemben is voltak helyzetek, történések, amikor bizony lehúzhatták volna a rolóm.

Életünk közben többször is történtek olyan események, amikor a sors megfoszthatott volna bennünket egymástól. családunk is fogyatkozott inkább, mint bővült.

Azért írom le ezeket, hogy érzékeltessem, hogy e világi életük (életünk) csoda, és minden együtt töltött pillanat kincs. Ezért kellene még jobban becsülni, és élvezni ezeket. Családomban történtek erre világítottak rá, és teljesen átformáltak az események. Már tudjuk mi a lényeg, piti dolgokon nem akadunk ki, és hihetetlen lelki kapcsolatban élünk.

Félni nem félünk, mert az események világossá tették számunkra, hogy nincs értelme. Ezekben a szitukban történnek a dolgok, mi csak befogadjuk, elfogadjuk őket, és megbékélünk a fájdalmas elvesztésbe. Itt nem mi írjuk a könyvet. Bizony sokszor sírtunk, rettegett napjaink is voltak, de ezeken mindig kaptunk egymástól valami PICURKÁT, ami a félelmet feloldott. Ez sokszor egy humoros beszólás volt haláli helyzetben.

Az ember sok minden felett uralkodik, uralkodni akar, de az ÉLET felett nincs hatalmunk, és ez elménkkel fel nem fogható, érzelmeink pláne nem ezt követik.

GLinDorph ! Csodálattal tölt el, ahogy életed éled, és bátorítanálak, hogy fordíts a kabáton, és félelem helyett hálát érezz féltés és aggódás helyett, mert reménycsillagaid-kincseid szépen növekednek.

Bízz és higgy benne, hogy ők és Te jó kezekben vagytok-lesztek, és az örömöket éljétek meg. Ha mást kapsz a sorstól, akkor abban is a jót keresd, mert a legrázósabb dolgokban is vannak örömök. (Tapasztaltam, mert kínomban kerestem, és kaptam, és bizony ezekbe a picurkákba belecsimpaszkodtunk)

És fogadjuk el azt aminek meg kell lennie. (Bibliában is ezt olvashatod). A megélés módjában szerencsére vannak-rejlenek lehetőségek, csak keresni kell.