Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
engedd meg, hogy meséljek neked valakiről
2009. augusztus 31. hétfő, 22:03 | hajni19840203 (útkereső)   Előzmény

szervusz skorpio :)
engedd meg, hogy meséljek neked valakiről, akit én mesteremnek tartok -bár csak könyvek és videók által (sajnos).
a neve Eckhart Tolle. biztosan hallottál már róla, azért nagyon röviden leírom neked, hogy ő -elmondása szerint- egyetlen éjszaka alatt szabadult meg az egójától pokoli kínok között.
amint másnap reggel felébredt érezte, hogy minden más, minden végtelenül békés -de fogalma nem volt arról, hogy mi történt vele.

-megjegyzem nem meditált előtte egyszer sem (bár egyszer egy mosdóban egy pillanatig megélte a felébredettséget) egyszerűen csak olyan erős és sűrű volt már a fájdalomteste és az egója, hogy nem bírt tovább vele élni-

ezt követően hónapokig járta a város utcáit, hajléktalan lett belőle és padokon aludt. lelkében békével élt pedig "semmije" sem volt. az emberek akikkel ezalatt kapcsolatba került mind különösen vonzódtak hozzá, és kérlelték, hogy árulja el nekik a titkát. ... végül valami szerzetes mester mesélte el neki, hogy mi is történt vele-hogy megvilágosodott.

az ő példája nagyon jól mutatja, hogy nem kell különleges életmód a megvilágosodás "fenntartásához", hiszen Tolle az utcán élt :)

amikor azt mondod, hogy nem akarsz megvilágosodni akkor az egód beszél. az egó pedig persze hogy nem akarja a megvilágosodást, hiszen az a halálát jelentené :)

...ja, az a sok szám a nevem mögött a születési dátumom. rövid története csak annyi, hogy ez volt a legelső nicknevem. általában mindenütt ezt használom, így nem keveredek bele a felhasználónevek rengetegébe. :)

további szép estét neked