Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kedves Skorpió
2009. augusztus 31. hétfő, 17:20 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Drága Barátom!

Érdekes az okfejtésed, csak nem pontos.

Ha nem vagy megvilágosult (még ha nem is vagy Buddhista) akkor van az, hogyha elhagyod a meditációt, visszatér az Egó játszadozása.

Ez a kezdeti lépésekkor erősebb. Sőt, míg meditálni ülsz is le, sokszor megfigyelhető, hogy gondolataid ide-oda kavarognak, mint egy részeg szamár, meg minden bajod lesz, hirtelen ki kell mosni, meg az orrod is viszket, pisilni kell, mindjárt kezdődik a meccs... stb.
Később amikor a meditációban FIGYELSZ a gondolataidra, észreveszed, úgy ahogy jöttek a semmiből, úgy el is illanak a semmibe. Ilyenkor ébredsz rá, hogy NEM TE VAGY sem a gondolat, sem a test, az érzés, stb. Egyfajat minden jól van érzés (béke) tőlt el, eleinte pillanatokra, majd tágul az időtartama.
MÉG Később, mikor már a meditáció kiterjed a hétköznapi életedre, akkor olyan, mintha minden percben meditálnál, így "ég el" a maradék fátyol, ami az Egó megnyílvánulási formája.

Mi Buddhisták, nem harcolunk az Egó ellen. Mi CSAK koncentrálunk, FIGYELÜNK. Mihelyst harcolsz, energiát adsz neki. Az Egót nem lehet legyőzni, lehazudni, eldobni. Az Egó csak úgy magától elillan, mihelyst a Jelen pillanatában élsz. Ennyi a kulcs a megvilágosodáshoz. Figyelem.

Mi Buddhisták is simán gyakorolhatjuk ezt, nem kell kolostorba menni, hogy létrejöjjön ez az állapot.

Nem jött össze az életben még senkinek?
Hát, Buddhának igen. A Dalai Lámának és számos megvilágosult mesternek is összejött már.

Sőt, mi is sorban és sorban megtapasztaljuk a megvilágosodás apró szikráit, csak még nem TUDTAD, hogy neked is vannak ilyenek.
Amikor valamilyen tévedésből, tévképzetből feleszmélsz, vagy tudatára ébredsz egy-két számodra még ismeretlen dologra, nos, akkor egy-egy ilyen szikra lobban fel benned, egy fátyollal kevesebb van a szemed előtt.

Úgy hogy mindenkinek üzenem, csak nyugi!

Ha nem teszel mást, csak FIGYELSZ, megvilágosodsz!! Ennyi a nagy titok

Válljék minden létező hasznára