Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Világegyenlet
2009. augusztus 31. hétfő, 12:32 | Névtelen (útkereső)

Nagyon jó kérdés, imádom a mindent felforgató témákat. Mert, szerintem Editnek igaza van, félelelmből hazudunk. Igen, előnyszerzésből is, de valójában az is félelem, mert félünk hogy lemaradunk....
Ha mi most elhatározzuk, hogy félelem mentesen neveljük fel a következő generációt (verés nélkül!) és olyan segitséget adunk nekik, hogy a környezet se tudjon ezen a téren bennük kárt tenni, akkor talán mire legközelebb lejövünk be lehetne vezetni egy ilyen törvényt. Sajnos a mai világ nem támogat ebben, sőt egyre inkább az álságos hamis értékek felé vonzza a felnövekvőket
Bevallom, én NAGYON szeretnék egy ilyen világban élni. Aki beismeri tettét és lehúzza az érte járót, annak még priuszát is eltörölném. Ilyen értelemben hiszek a "feloldozásban". A hazugokat én is máglyára vetném. Tuti világ lenne. Olyan adottságokkal jöttem a világra, hogy házhoz jár az igazság, már szagáról is megismerem, aki hamis. (horoszkopászoknak: 9. házas Bak Szaturnusz, Nap trigonnal) Aknamezőn élek. Gondolom az a feladatom, hogy ennek ellenére megmaradjak:)

Sajna a hazugságmentes, idilli állapotra azonban még várni kell. Egészen addig, mig olyan birók vannak, akik rendre - ki tudja milyen ráhatásra - olyan embereket itélnek el, akiknek közük nem volt a tetthez, amig a rendőrség tetemes része nem a bűnfelderitésben, hanem a bűnelkövetésben érdekelt, addig jobb ha ilyen törvény nincs. Olyan pillanatok alatt csinálnának igazból hamisat, csak azért hogy eltüntessenek egy-két nyomot, mint a huzat! Ja, és rögtön lenne az értelmező szótárban 100 meghatározás a hazugságra és a kivételekre:)
Azoknál a felnőtteknél, akik hazugságért büntetik a gyereket, kicsit körülnéznék. Szerintem ritka az a gyerek, aki hazugon születik. Általában a környezte teszi olyanná.
Sajnos azt is el tudom képzelni, hogy aki a halálbüntetés tudatában is lennének olyan emberek akik csak azért is hazudnak. Azért mert az egójuk még a halálnál is jobban félti a felépített áligazságot.

A hazugságot egyébként ma is büntetik, igaz nem halállal. Annak ellenére, hogy letöltendő börtön jár érte, nap mint nap hamis vallomások tömkelege születik a bíróságokon. És mi történik? Valahogy mindenki kimászik belőle! Ami az érdekes, hogy láttam bírót, aki szinte még szimptizált is a rajtakapottal (gondolom kis belső problémái miatt:) és segitett neki kimagyarázni magát.

De, lehet, hogy a hazugok nem csinálnak mást, mint minket tanítanak az őszinteségre? A magunkkal szembeni igazságfelismerésre?

Üdv!
Hédi