Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Mégis társul hozzá
2009. augusztus 27. csütörtök, 17:34 | hermess   Előzmény

Kibővíteném, hogy társul hozzá egy, a szívcsakra környékén érezhető, kinyíló belső tér, átjárhatóság, kiáramlás a jó dolgok esetében, avagy egy szorító, lezáró, nyomasztó érzés, amely a rossz dolgokra figyelmeztet. Fizikailag görcsös izom összehúzódás, ami lezárja az áramlást. Ez a lelkiismeret, ha valaki megszokta a befelé figyelést.

Ez az érzés (akár jó, akár rossz), sokkal enyhébb és tartósabb, mint az egos gondolathoz kapcsolódó, viharosan változó, intenzív érzelmek. Azokban "bennük" van az ember, beléjük van vonódva, vagy képtelen gondolkodni (leblokkol), vagy túlpörög az elméje. A Felsőbb Én (Univerzum) üzenetét inkább mint külső megfigyelő lehet érzékelni, és nem jár pánikkal, még akkor sem, ha tiltó üzenet. Egyszerűen egy információ felkínálás.

Ha inkább érzés - akkor intuíció a buddhikus síkról. Ha inkább pengeéles gondolat, ami előzmények nélkül ott van a fejedben - akkor felismerés, a felső mentál (kauzális) síkról, ahol a Felsőbb Én lakik. Az intuíció a megbízhatóbb, mert magasabbról jön. Ezen kívül van még megérzés és sugallat is, de ezek inkább mások pszichéjéből, vagy a kollektív tudattalanból jönnek át.

Döntéshelyzetben egyszerűen képzeld el az egyik és a másik döntést is, hogy már meglépted. Éld bele magad, és figyeld az szívcsakra környékét egy hirtelen figyelem ráirányítással. Különbség fog jelentkezni.

Ugyanezt célszerű csinálni a bevonzandó dolgok ellenőrzésénél, de ott előbb egy magas rezgésű tudatállapotot illik előállítani, és ahhoz képest érzékelni a változást, amikor elképzeled, hogy megkaptad, elérted, amit szeretnél.

Üdv: hermess