Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
Nem érzem a különbséget a két mondás között a lényegben ,
2008. szeptember 13. szombat, 22:00 | fehercsongor

Nem érzem a különbséget a két mondás között a lényegben , inkább csak abban , hogy az egyik általánosítja a másik cselekvésbeli tapasztalatát . Gondolataim : Nekem a mennyiságnek a minőségbe való átcsapása jut eszembe róla . Egy emberrel élvezni az együttlétet az bensőséges és eszményi esetben mindkét részről teljes , mig hármasban már " csoportdinamika " történik . A csoportterápia másképp mozgósít , és kavar fel mint a személyes foglalkozás . Micimackó talán úgy fogalmazná meg , hogy nagyon más minden köcsögbe belenyalni , mint csak egyet ki , de azt "alaposan , fenékig " . A keresésénél a jobb eljárásmód a felszínesség , némi gyors lényeglátással , beleérzéssel párosulva , hiszen az megsavanyodott mézbe minek is ásnám bele magam ? De ha már megvan az igazi , akkor az ő lelke , sorsa ízének minden árnyalatát érezni , élvezni kell , és érdemes . A számomra lényeges életterületeken célszerű az elmélyülés , de ezt az élvezetet a hajlam is támogatja , és ezzel kijelöli , megmutatja hogy hova kell összpontosítani az energiát , hogy mi az a kevés , ami számomra nemcsak a több , de a minden kell , hogy legyen . Mivel mindenütt ugyanazok a minták ismétlődnek ezért a pillanatnyilag nem lényegi életterületek alapvető összefüggései segítséget jelenthetnek abban , hogy a fontosba belemerülve el ne vesszek a részletekben , illetve a lényegesben megélt részletek adják meg az észlelésalapját , a példatárát , a személyesen megélt bizonyítékait az alaptörvényeknek ,amit így könnyebben ismerek fel a többi jelenségben is .
Mégse mindig több , mert egy csepp tengervíz tájékoztat ugyan rengeteg mindenről ,de a hullámok fenséges morajlását csak csak az igen jó képzelőerejűeknek adja meg .
Más : Egy pofon megvilágosító lehet ,de ha százat adok sorozatban ugyanannak , akkor már nem lesz kit nevelni .
Más : Gyógyszerben is igaz : Egy szem hat ,száz szem megmérgez . Kihígítva az egy szemből a lényeget viszont megint erősödik a hatás .
Más : Egy lélekbőlfakadó szó , egy Istenadta mondat ami ül az adott helyzetben , gyorsabban sebez vagy gyógyít , mint a órákigtartónak tűnő párperces lelkifröccs . ( Nincs ideje felvenni a rinocéroszbőrt . )
Más : Gyász , szerelem stb . esetén egy érintés többet elmond , mint a banális ,vagy üresen kongó szavak . felacso