Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
Waking Life
2008. szeptember 13. szombat, 2:57 | jaguar

Engem kb. másfél éve foglalkoztat a téma, és eddig nagyon kevés infót találtam hozzá, nem is haladtam semmit. Nagyon ritkán, akkor is csak felébredés után szoktam emlékezni némi álomfoszlányra sajnos. (bár most jut eszembe, mintha néhány éve elértem volna egy olyan szintre valahogy magamtól hogy a nagyon rémálmokban feltettem magamnak a kérdést hogy ez biztos csak egy álom és fel tudtam ébredni.. de ettől függetlenül nagyon ritkán emlékszem bármire azóta is)

Szóval Oshotól amit olvastam a tudatos álmodás eléréséről az csak az első pontra terjedt ki, nálam nem vált be.
Castanedát úgy kezdte erre tanítani Don Juan hogy koncentráljon a saját tenyerére, majd álmában is nézzen rá ismét. Hát eddig még nemigen alakult úgy a szitu..

És most jön az ami a lényeg: egyik kedvenc filmem a Waking Life (Az élet nyomában) - nagyon ajánlom a téma iránt érdeklődőknek - ott az egyik álomszereplője a főhősnek azt ajánlotta arra a kérdésre hogy honnan tudja hogy ez egy álom-e vagy sem, hogy kezdje el kapcsolgatni a villanyt fel-le, nem fog történni semmi. Vagy pedig nézzen rá a karórájára és ha elmosódnak a számok, akkor szintén álmodik.
Na mondjuk emiatt nem kezdek el karórát hordani mert, úgy néz ki ez a cetlis megoldás hatásosabb lesz, és teljesen logikus is, holnaptól elkezdem, végre! :)
Rákeresve a filmre, találtam egy blogbejegyzést róla, ahonnan meg el lehet jutni egy egész részletes útmutató cikksorozathoz, belinkelem ha nem baj: http://jocohp.hu/?o=user_post&id=12&l=2