Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Önámítás
2009. augusztus 17. hétfő, 2:19 | Karmatörlő (útkereső)

Szoktam olvasni az oldalt és nagyon tanulságos. Mindemellett kifejezetten irritáló számomra azt olvasni ezotér oldalakon, itt is, hogy alacsonyabb és magasabb tudatosságú. Mivel mérjük a tudatosságot, ami alapján azt mondhatjuk, hogy kinek mekkora a tudatossága? Bárki, aki képes arra, hogy az energiát tudatával formázza, átformázza promt, tehát késedelem nélkül, miként Jézus a vízből bort vagy betegből egészségest varázsolt, arról azt gondolom, hogy felettébb tudatos lény.
Az utcán sétálók vagy a neten szörfözők tudatosságának méricskélését viszont eléggé gázosnak gondolom. A magam részéről azt tapasztaltam, hogy az ezotér beütésűek, a rezgésül értők, a vonzás törvényét ismerők és a tükörvilágot elfogadók csak a saját nyelvüket értik, holott ezek ugyanarról szólnak. Azok pedig igen nagyon kevesek vannak, akik úgy is élnek, hogy tudatában vannak a rezgés törvényének és a tükörvilág működésének.

Abban a pillanatban, ahogy kellemetlen emberekkel találkozunk, igen nagyon kevesen kérdezik meg magukat, hogy mi ebben a lecke nekem? Pedig sok ezotér irodalmat, tanfolyamot, szövegelemzést végzetek és már meg is találták központjukat, stb.

Nem találkozunk "alacsony tudatosságúakkal", ha mi magunk nem azon a rezgéssziten vagyunk. Vegyük komolyan a rezgés univerzális törvényét, az nem úgy működik, hogy van amikor igen és van amikor nem. Mindig minden tizedmásodpercben totális pontossággal működik. Ha alacsony tudatosságú lények vesznek körül, az azért van, mert mi magunk ott tartunk. Pont azért találkozunk velük, mert azt képzeljük, hogy magasabb a tudatosságunk, de csak képzelődünk. Saját alacsony tudatosságunkat tagadjuk le, a tükörvilág viszont felhívja a figyelmünket minden letagadott konfliktusunkra, így nem érdemes a tudatossággal vacakolni, hogy milyen nagyon magas tudatosságúk is vagyok, mit keresek én itt a sok hülye között. Ez a fajta magas tudatosság legfeljebb az önámítás magas iskolája lehet.

Az, amikor a saját rettentő magas tudatosságunkkal elfogadjuk az alacsony tudatosságúakat és együttérzőek vagyunk velük, az egészen kivételes nagy hülyeség szerintem. Soha, egyetlen pillanatra sem találkoznánk velük, ha nem lenne az a rezgésszint része a mi rezgésünknek is. Nemcsak ők, hanem mi is alacsony tudatosságúak vagyunk.

Persze magas tudatosságúak is vagyunk, de úgy tűnik, nem csak azok. Mégcsak nem is elfogadásról van szó, hogy fogadjuk el magunkat olyan hülyének, alacsony tudatosságúnak, amilyenek vagyunk. A tükörvilág a fejlődésről szól, nem elfogadni kell, hanem fejlődni, ezért vagyunk itt.

De miféle dolog a fejlődés? Na, ez külön téma, de attól lesz kerek és rettentő modern a hozzászólásom, hogy leírom, hogy az már túlhaladott, hogy a leszületésünk karmájának leckéi által kell fejlődnünk. Mostmár szimplán tudatosodnunk kell, valódi promt teremtő tudatunkat kell lehívni, integrálni ide, a háromdimenziós hétköznapokba.

Most jól megmondtam a tutit, mindenki saját tudatossága szerint érti, mint minden mást, de a lényeg az, hogy ezt az alacsony és magas tudatosság dumát el kell felejteni. Van, amiben tudatosak vagyunk, van, amiben nem, és legyünk tudatában, hogy ez mindenki mással is így van. Többnyire a rengeteg rutin, amit önreflexió nélkül követünk, azt teremti meg a mindennapi rezgésszintünket, ami bevonza a sok hülyét, a szerelmünket, a fénylényeket, vagy egymás után pepitában az összeset.

Örültem, hogy elolvastam ezt is. Most jól letisztázhattam néhány alapvonalat, köszi! Sok sikert minden tudatosodónak és aki nem az, annak is!