Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Attól még létezik
2009. augusztus 05. szerda, 11:21 | Névtelen (útkereső)

Persze, igaz, hogy akkor éri el a célját, azaz akkor tud valaki vámpir lenni, ha valakit le is szívhat. Szerintem ennek a kifejezésnek azonban mégis van létjogosultsága. Ezt az állapotot, helyzetet valamilyen szóval mégis le kell írni. Nem azon múlik, hogy van e, használjuk e ezt a kifejezést, hanem hogy hagyjuk e megvalósulni.
Rengeteg energiavámpir rohangál ugyanis köreinkben, mindenki körül. Van aki annyira egyben van észre sem veszi, vagy pont ezért észreveszi és tudatosan feldolgozza. Az életünket azonban már annyira eltávolítottuk a természetestől, hogy szinte természetes, hogy sokan tankolni járnak a legközelebbi "nyitott kúthoz".
A társadalom - vagy mi - annyira teljesitmény orientáltá vált, hogy szégyen minden amit a "gyengeség" kategóriájába besoroltak az elmúlt évek alatt. Igy aztán az emberek nem lehetnek annyira gyengék, hogy kérnek, ezért manipulálnak, hogy kapjanak, nem merik elismerni a hibáikat ezért marcangolódnak, nem is akarják megismerni magukat, aminek káosz és energiahiányos állapot a vége. Persze, fennmaradni szeretne, igy aztán önmkéntelenül is a környezetére ragasztja magát. Igaz sokan nagyon mást sem látnak otthon.
Jó példa erre édesapán, aki nagyon szeretek. Sosem azt mondja, hogy valamire szükésge van, hanem leül és panaszkodik, lehetőleg csak valami szomszédos témáról. Ha nem ismerem fel azonnal mit szeretne egyre jobban fokozza a dolgot és átmegy érzelmi manipulációba. Már amikor úgy kezdi a mondatot, hogy "nem akarlak zavarni, csak" leröviditem az utat és megkérdezem, hogy mire van szüksége. Sok energiát spóroltam meg ezzel mióta rájöttem, a konfliktusunk is kevesebb. És ettől ő még bizony energiavámpir, csak én szereltem már le a csatlakozót.
Egyébként évekig voltam áldozata ilyen embereknek (despota családfő), mert valószinű sokszor én is ezt csináltam.
Hédi