Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
GLinDorph képe
Melyik szerelem mi ?
2009. július 28. kedd, 0:38 | GLinDorph

Olvasva a blogot, azt látom egy szó alatt más más dologról van szó és így néha mindenkinek igaza lehet még is "vitatkoznak", néha meg senkinek sincs igaza, mégis egyet értenek :-) ... hát én is idekarcintom az ezzel kapcsolatos gondolataim ...

Szerintem legalább 3 féle szerelem létezik. (valójában végtelen számú,) szóval .... a szerelem, a Szerelem és a SZERELEM. Ezek úgy viszonyulnak egymáshoz, mint a tűz, a parázs és maga az égés.

szerelem:
A kisbetűs szerelem, amit mi a hétköznapokba annak szoktunk hívni, nem más mint illúzió, mint maga a tűz, aminek az égő anyaghoz nem sok köze van, csupán abból táplálkozik. Ez nem más, mint egy kivetítés következménye. Az ember keres valakit, akire ki tud vetíteni olyan tulajdonságokat, mintegy ideát és annak tekintve őt felébred benne a szerelem érzete. De ez a szerelem érzet is csak az ego játéka. Nem valódi Szerelem, csupán annak az árnyéka, pontosabban az egó torzította Szerelem, annak csúf karikatúrája.

Szerelem:
A Szerelem már egészen más. Olyan mint a parázs. Kevésbé látványos, nem nagy láng, inkább forró izzás. Nem illúzió, hanem valóságos, hiszen maga az anyag izzik, parázslik. Tartósabb és forróbb mint a láng. Sokszor csak a hamu alatt izzik tovább, alig látható nem ég az ember bőre ha a közelébe van, de kellemes meleget áraszt. Képes újra és újra felizzani, az élet eseményeinek szele hatására. Míg az élet viharainak szele a tűzet el oltja, addig a parazsat felszítja. Néha a parázs annyira felizzik, hogy lángra is lobban, ezzel újabb színt víve a kapcsolatba. De a lényeg az izzás. A Szerelem sokkal közelebb áll a barátsághoz mint a kisbetűs szerelemhez. A Szerelemben, már a valódi Szeretet is jelen van. Azonban ez már ritka kincs. Sajnos a legtöbb embernek egész élete során sem tapasztalja ezt meg. Bár ez legnagyobbrészt rajta múlik, no és a "szerencsén".

SZERELEM:
A SZERELEM már más dimenziókban keresendő mint a mi tér-idő síkunk. De valójában a Szerelem ebből az energiából táplálkozik és így az egó által kreált torz szerelem legmélyén is fel lelhető. Hasonlóan, mint az égés. A parázs is az égésből szerzi az energiáját és bár a láng sem azonos magával az égéssel és nincs is már meg benne a maga teljességében, mégsem létezhetne nélküle.

Valójában amit az ember érez a másik iránt milliónyi érzelem szál, öröm és bánat, múlt és félt/remélt-jövő, stb-ből áll össze. De ebben az egyszerű hármas lebontásban is minimum ennek a háromféle szerelemnek a bizonyos arányú keveredéséből. No most ezt az összeállt szálat elkezdeni kibogozni ,,, mi micsoda, mi honnan jön és miért van, stb, .... de nem lehetetlen ,,, sőt az egyetlen értelmes dolog ... ( pontosabban van egy másik értelmes dolog, megélni a valódi szeretetet, "kifejleszteni" [ez hülyeség mert ott van, csak fel kell szabadítani] szóval megtanulni "újra" igazán Szeretni ,,, és az összevisszafonódott érzelmi gubancot egyszerűen átvágni ... )

Egy másik megközelítése a dolognak ,,,
ahogy a szerelem tisztul ....
és ahogy a szeretet növekszik ....
a kettő egy ponton találkozik, egyé válik ,,,
és akkor megtapasztalható, hogy
az igaz Szerelem és az igaz Szeretet, egy és ugyanaz.
A kisbetűs-nagybetű játékkal kifejezve:
SZERELEM=SZERETET
SZERETET=SZERELEM

GLinDorph
http://ecsk.hu