Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az üresség befogadása
2008. szeptember 05. péntek, 13:16 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Véleményem szerint két oka lehet egy ilyen lelki állapotnak:

1.  Vannak Benned érzések, vágyak, megvalósítandó tervek, de valamikor annyira el lettek fojtva, hogy most a felszínről már nem is érzékeled ezek jelenlétét, ezért nincs mit követned!

Ebben az esetben nagyon mély tudatállapot elérésével elő tudod ezeket halászni és amikor a felszínre érkeznek, felismered majd, hogy ezek a Tieid!
Esetleg lehet ehhez külső segítséget használni, gondolok itt a "Belső utazás" módszerre - amelyiknél egy vezető adja az instrukciókat - , vagy esetleg a hipnózisra.

Én alapvetően nem támogatom az ilyen külső irányítással működő technikákat, mert ugye jobb megtanulni halászni, mint csak nézni, ahogy halat fognak nekünk, de ha kezdő vagy az úton és nincs tapasztalatod a meditációban, akkor ez még mindig jobb, mint ha nem tennél semmit sem a megoldásért!

2.  A helyeden vagy, mert pontosan az ürességet kellene befogadnod, azzal eggyé válnod, de Te ellenállsz ennek!  / én erre tippelnék! /

Mindenki élete halad egy nyomvonalon, bizonyos tanítások és tapasztalni valók várnak rá. Néha azt hisszük, hogy eltévedtünk, mert nem az történik, amit szeretnénk, amit elképzeltünk, pedig ilyenkor is az utunkon vagyunk!

Ha tisztán látnánk az utunkat, akkor mindig tudnánk, hogy a helyünkön vagyunk.

Neked most azt az ürességet, célnélküliséget kell megismerned, elsajátítanod és befogadnod, ami elől egyelőre menekülsz! Bizonyára számos felismerés, belső tapasztalás vár Rád ezen az úton és hasznos lesz számodra, ha tudatosítod az ürességet.

Olvass bele néhány buddhista szentiratba és világossá válik, hogy a lelki keresők egyik részcélja annak az ürességnek az elérése, amiben most Te vagy!
A megvilágosodás után sóvárgók mit nem adnának érte, ha végre kiürülne az elméjük, nem ráncigálnák Őket a vágyaik, nem éreznének kényszert, hogy megvalósítsák a beléjük ültetett célokat! ( Ez még nem jelenti azt, hogy magas szinten jársz a spiritualitásban, mindenesetre eljött érted ez a tanítás! )

Ne foglalkozz azzal a hagyományos világi tanítással, hogy: Kell hogy legyen célod! ...meg hogy: Vágy nélkül üres az életed!

Egy bizonyos szinten szükség van ezekre a működésekre, mert ezek hajtanak az úton, nem hagyják, hogy eltespedjünk. Viszont az ego annyira bele tud ezekbe gabalyodni, hogy aztán azt hiszi, hogy a vágyai, céljai kielégítésével elérheti a teljességet!
Nagyot téved!

Neked most ez a tanítás, pontosan

Azt kell megélned, amiben benne vagy!

- ennyire egyszerű a képlet.
Ez egyébként igaz lenne akkor is, ha más helyzetben, életérzésben lennél! Aki elnyomott, annak azt kell befogadnia, aki uralkodik, annak azt kell tudatosítania, stb.

De mi is a tudatosítás?

hogyan tudod ezt az ürességet jobban megélni, befogadni, mint ahogy eddig csak elszenvedted?

A tudatosítás azt jelenti, hogy nem csak úgy hagyod, hogy történjen, hanem odafigyelsz rá, befogadod az érzéseket, gondolatokat és keresed bennük a felismerni, megismerni valót.

Lehet, hogy semmi újat nem fogsz benne találni, mégis ez az éber, nyitott, befogadó állapot elég lesz ahhoz, hogy a helyére kerüljön Benned az üresség!

A profi tudatosítás módszerét és gyakorlatait a Sirály csomagokban megtalálod:

Jó pár tanítványom jutott el korábban ugyan ebbe a szakaszba, amikor is az ürességet kellett befogadniuk.

Ők mind megtalálták Önmagukat az ürességben!