Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kedves Mackó
2009. július 25. szombat, 10:27 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Szerintem lehet Egó nélkül autót is szerelni.
Hiszen az Egó kijelenti, vannak korlátai, és ezeken korlátokon belül vizsgálódik.
Az Önvaló ha már megvilágosodtunk, simán látja az egészet, az ok-okozati összefüggéseket. Ezért rátalál az autó hibájára, pillanatok alatt helyreállítja.

Ha már nincs Ego, akkor felismered nincs Isten lába. :) Te magad vagy a nagy Egy= Isten.
Szerintem sem lehet az Egó nélkül Istent keresni. Hiszen ha keresel valamit, ami nem te vagy, akkor az Egót éled, mert felrajzoltad a határokat, ami Istentől elválaszt. A kiút, csakis az út felismerésében van, hogy nincs is. Nincs út, sem cél, mert mind Benned van, sőt Te vagy. A "külvilágban" hiába keresed, olyan, mint a délibáb, egyre távolabb lesz.

Igen, az Egó nagy segítség, hogy felismerjük, mi az ami elválaszt. A játszmáimat átlátva téphetem le magamról. Ehhez kell az önismeret.

De simán lehet megvilágosodva élni, mert nem az Egó eteti meg védi meg a testem, lényem. Megvilágosodva látja az egységet az Önvaló. A testet táplálja, de TUDJA, nem ő a test, a teste 1 eszköz, amin keresztül megnyílvánul. Veszélyek: az Önvaló= tisztánlátó. Szerintem nem jár jóshoz, csak tudja mi lesz, milyen hatások érik az élete során. Látja előre, ha arra megy, akkor rádől a fejére a fa, így nem megy arra, hanem az útját módosítja. Az Egó viszont arra menne, hiszen a térképen az a vonal arra mutat, tehát, arra kell mennie. Az meg hogy a fejére eset a nagy fa, hát Istenem, az a "véletlen".

Szerintem