Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ratvaidori
2009. július 25. szombat, 10:36 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Nem, az Önvaló az teljesen más. Nálam az Önvaló = Isten. A nagy EGY.

Amit az Egó segíthet rajtunk én így látom: vágyakat generál, vagy félelmeket. Ezt vetíti rá az adott helyzetre. Ezek után dönt. Ha már volt hasonló megtapasztalása, akkor azt a megoldást veszi elő és újra és újra azokat a berögzült mintákat éled meg. Hajt egészen bele a katarisig, amikor minden rádomlik, összetőr, hihetetlenül fáj, elveszted a dolgokat, amikhez annyira ragaszkodtál. De a katarzisban veszed észre, hogy jé, ezek nélkül is vagyok, pedig azt "hittem" hogy a dolgok által létezem, amikhez idáig foggal-körömmel ragaszkodtam.
Az Önvaló szeretne bennünk ezektől az Egó képektől megszabadulni. Az Ego szerintem a nagy Bummkor jöhetett létre, amikor valami miatt a nagy Egy szétfeszült és szétszórta önmagát, mint parányi magokat (minket). Ez a szétszakadás hozhatta létre azt az érzést, hogy külön álló valami vagyok (Ego), de a vágy az Egység élményből fakadt, mert az Önvaló tudja, hogy Egy-ek voltak a magok.

Szerintem Ő dönti el, mik azok a feladatok, amiket meg kell oldanunk ebben az életünkben, amik elválasztanak a nagy Egytől minket.
Ehhez kell az Egó, aki ezeket a tévhiteket "megszemélyesíti", mert azt mondja ezekre a tévhitekre, hogy ez vagyok ÉN , a személyiségem, a stílusom, ezért vagyok különleges, és EGYEDI a világban.
Nem tudom szoktál-e le valamikor valamilyen dologról, és az milyen nehéz volt. Olyan, mintha belőled 1 részt el kellene szakítani. Azért, mert azonosultál vele. Hiába rossz mások szemében. De ha túllépted, olyan, mintha megkönnyebbülnél.
Nem szeretem az Egó szót, mert 1 külön létezőt feltételez. Jobban tetszik a buddhista megfogalmazás: éntelenség (anattja) tana, mert ott nagyon jól le van írva, Ego nincs, az 1 álom, melyből fel kell ébredni (megvilágosodás). Minden Egy, tehát nincs határ, külön álló rész.

PL: ha nekem az Apám bántalmazta, megcsalta Anyámat, akkor már rögzül 1 kép, ilyen a FÉRFI. Jön a nagy Ő az életembe, mit sem sejtve, hogy én milyen ffi képet alakítottam ki anno. A szerelem eleinte persze elvakít, de aztán jön a MUMUS. Ha szól, vagy tesz valamit, vagy reagál dolgokra , akkor már megy a program: á, most a hangsúlya nem volt valami kedves felém, biztos megcsal, mint az előző, aztán jönnek a vádak, a viták, a harcok. Szerencsétlen hiába magyarázza, meg győzköd, hogy CSAKIS ENGEM SZERET, mi van velem? Egyszerűen nem hiszem el, mert nem a jelen pasit látom, hanem a múltamból adódó negatív megtapasztalások félelmein át nézek rá. Ezek a félelmek azt mondják nekem, ne bízzak, ne higgyek el neki semmit. Óhatatlanul jön a szakítás, meg a fájdalom.
Az Egó meg "örül", mert nem vesztél el a másik lényében, nem ismerted meg a nagy Egyet az ölelésben. Különálló maradtál. Sőt, igazoltad, na tessék, ez a pasi is olyan szemét, mint a többi.

Egó nélkül ezt nem tudtad volna megvalósítani, mert az Önvalód látta volna a másik lényét olyannak, mint amilyen. Látta volna a félelmeit, látta volna a kedvességét, megtapasztalta volna Benne az Egy élményt, amikor szex közben nem érzed, hogy külön tested lenne, néha olyan, mintha te lennél ő, ő meg te.

Ezért írtam a szükségességét, mert ha az Önvalót éled, akkor már meg vagy világosodva, nincsennek benned ezek az elhatárolt részek, akkor meg minek ez a játék? Az Önvalóval nem tudnád kiírtani magadból ezeket a gyomokat. De mi (a nagy átlag mag-tenger) még nem tartunk itt. Mi még a hamis énnel, Egoval azonosítjuk magunkat. Ez az a rész, amit ki kell magunkból iktatni. Hiszen ha az elválasztottság érzése , tévhite nem lenne itt bennünk, akkor kiléphetnénk a létkerékből (Szamszarából), nem kellene újjászületni.

Vannak olyan mesterek, akik már kiléptek: Bódhiszattvák. Ők tanítani maradnak, vagy születnek újjá. Más "magok" honnan is tudhatnák, hogy ez 1 színház, 1 álom. Hiszen az ember olyan, mint a birka. Hiába tapasztalom meg a lét magasabb értelmét spontán, vagy meditációba, a többi birkának elmondva , vagy diliház lesz a vége, vagy csak legyintenek, milyen hülyeségeket beszélsz. Elhiszed, mert ők vannak többen, és itt ragadsz.
A Bódhiszattva viszont tudja min mész keresztül és hogy ez 1 álom, mert már megtapasztalja, mind-mind Egyek vagyunk. Felismerte, a nagy Egységbe kell a többi itt rekedt "mag" is. Ezért tanít. Hogy Te is "felébredj", Önvalódra.

Én így látom, aztán remélem Sanyi kijavítja a részeket, amiket kihagytam, vagy félreértelmeztem.