Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
engem felcsigáztál
2018. december 29. szombat, 12:03 | pohar

Ha még valaha elolvasod a válaszomat... érdekes kereső kérdések, kár hogy senki nem méltatott rá néhány szót írni

1., mint tudni levő (Biblia) Isten már legalább 4 szer "kiirtotta az emberiséget", vagy az ember irtotta ki Önmagát, hol ezért, hol azért. A Biblia beszámol pl. óriásokról, az emberek kezdetben több ezer évig éltek, bukott angyalok akik ezt azt művelték az emberekkel....., igy több kérdésedre is választ adhat, hogy már volt itt emberi civilizáció, piramisok, atlantisz, vegyes emberek félig angyal-félig ember, és a bukott angyalok istent játszva (lásd Görög mitológia) itt éltek közöttünk. Amikor Isten látta, hogy nem jól mennek a dolgok, akkor annak sajna pusztítás lett a vége. Mára már nem fontos, hogy kik a "tiszta vérűek", mert már a származás nem fontos.

2. mi emberek építettük, csak egy másik civilizációban, ami elbukott

3. Isten sosem teremtette az embert ősembernek, aki a fákon ugrálgat, majd gondol egyet és kőeszközöket fabrikál. Manapság is felvetődik, hogy egy őslakos nép elmaradott-e, vagy ők élnek boldogan, egyensúlyban a környezetükkel, folyamatosan reagálva a változásoknak. Mert igazából csak a civilizált ember hiszi azt, hogy teremthet maga körül valamiféle állandóságot, ami biztonságot ad neki, egy régebbi, mondjuk paraszt ember, tudja, hogy mindig is ki lesz szolgáltatva pl. az időjárásnak és nem mellesleg az egész Világegyetem folytonos mozgásban változásban van. A mi civilizációnknak ez a folytonos változásnak a meg nem értése lesz a veszte.

4. Nincs értelme UFOkon töprengeni, elég nekünk a saját világunk.

5. ez is az ember igénye az állandóságra, ciklikusságra. Az éjszakai égbolt képe is folyamatosan változik és a Hold felszíne is. Ha gyerekkoromban néztem a Holdra, akkor egy "csodálkozó smylit" láttam kirajzolódni a kráterekből, ha ma felnézek az egész el van torzulva, más a kép és ha a Hold mindig ugyanazt az arcát mutatja, akkor a Föld vándorolt el :) hülyén hangozhat, de szerintem sötétség és sötétség között is van különbség, én úgy tapasztalom, hogy az éjszakai sötétség mára olyan mint ami elnyeli a fényt, olyan nagyon sötét, amit szinte lehetetlen megvilágítani. De lehet én vakulok.

6. ezt még senki nem fejtette meg. a "mi" teremtsünk embert, a válasz valószínűleg a jövőben lesz

7. férfiközpontú világ volt hajdanán ezért vázolták Istent férfiként, pedig Ő megmondja: "Vagyok aki Vagyok!"

8. nem kell félni Istentől, viszont nagyon kemény tanító, nem majomszeretettel vesz körül, hanem mint Atya, Apa és van hogy nem értjük mi a célja egyik másik szenvedésnek, de ha rájövünk akkor hálásak lehetünk.

9. Írtak róla, de volt a keresztényüldözés és sok minden megsemmisült, emberek, jegyzetek, rajzok, ereklyék... , amit tudunk azt a Bibliából tudjuk, de mind érezzük azért, hogy nyilvánvalóan sokkal többet mondott és tett Jézus, mint ami ránk maradt az elbeszélésekből. Ez támadási felületet adhat a Keresztényeknek, de a hiányzó részeket Isten kitölti, ha kéri az ember.

10. Mert az égre rajzolja Isten a jeleket. Biztos Ők akarnak lenni az elsők akik látják.

11. Minden bizonnyal Isten egyszer azért pusztította ki az élővilágot, mert mindenféle lények keresztezték az embert. A görög mitológia tele van ezekkel a lényekkel, akik feltehetőleg a bukott angyalok, akik a földre lettek száműzve. A maják egy szörnyen kegyetlen, egymást pusztító, kegyetlen, gyermekeket feláldozó nép volt, az építményeiket, ördögök, sárkányok, kígyók, sikító emberarcok szobrai díszítik, vagy egymást irtották ki, vagy Isten lépett közbe, de eltűntek..

12. A Biblia eredetét nincs értelme megkérdőjelezni. Istent szerintem az ember számára kézzelfoghatón leírja, az embert is, a múltat is, a jövőt is.

13. Ha tudod, hogy vannak kint "lények", mi változna? Jobb lenne, rosszabb? Minek tudni?

14. Jézus pont arra tanít, hogy Istenben higgy, ne a farizeusokban, ne légy kishitű, azaz ne légy a pénz foglya se, add oda amid van ha kérik, azaz légy szabad. Vatikán ország nekem se tettszik, Isten nem hiszem, hogy kért volna ilyet embertől. De ha már van akkor legyen. Attól még egy templom elvégzi a neki szánt feladatokat.

15. De szó van róla, jelekkel, utalásokkal, mint a hosszú életkor, meg óriások, frigyláda, Dávid és Góliát, Salamon kincse... , szó van benne egykor virágzó civilizációkról, akik más isteneket imádtak és elpusztultak

16. Sajnos Isten valódi lényét az ember csak szenvedés útján képes megismerni. Ha csupa jó dolog történik, nem fogsz Isten felé indulni, nem jön a mindent megváltoztató kérdés: Istenem miért történik ez velem? az egész Kereszténység a szenvedés elfogadására épül, egy Keresztény már nem harcol, csak elfogad, kér, bízik és remél. Ez a nem keresztények számára gyengeségnek tűnhet, én pont úgy látom, hogy ebben van az igazi erő. Küzdesz de nem azért hogy az életed jobb legyen, hanem hogy te magad jobb emberré válj, minden körülmény között.

17. nem tudom, nem is tudtam, hogy van valahol egy óriás toboz.

18. én gazdálkodnék, hogy mindenem meglegyen a két kezi munkával.

rengeteg felesleges kört fogsz futni még útkeresésed során. Rengeteg kecsegtető ajándékot fogsz majd a távolban látni, de idővel rá fogsz jönni, hogy mind csak délibáb és soha nem érheted el, mert nem is létezik. Pár év múlva, csalódottan, elfáradtan, magányosan fogsz visszazuhanni ebbe a világba, mert minden amit tudni szeretnél azt csak itt kaphatod meg.