Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Tehát akkor ezek szerint végig téves megítélésben éltem. Én
2017. szeptember 13. szerda, 15:24 | Senki

Tehát akkor ezek szerint végig téves megítélésben éltem.

Én eddig csak "rossz" dolgokat tapasztaltam meg az életben. Olyan családban nőttem föl, ahol a gyűlölködés és széthúzás volt az általános. Engem folyamatosan szidtak, vertek, állandóan azt mondták nekem hogy "hülye vagyok, tehetségtelen, értéktelen, nem értek semmihez, soha nem fogom vinni semmire az életben" stb.
Ezek után bármit is csináltam, soha semmi nem jött össze. Közben az engem körülvevő személyek állandóan kritizáltak, leszóltak, gúnyolódtak rajtam. Soha nem volt sikerélményem és általában az élet legtöbb területén balszerencsém volt mindennel kapcsolatban. Végeredményben egy mindenki előtt megalázkodó, csúszó-mászó, alkoholista rabszolga lett belőlem akinek se önbecsülése, se önbizalma és aki arról álmodik éjjelente, hogy milyen "jó" lenne meghalni, mert amúgy saját maga túl gyáva még az öngyilkosság elkövetéséhez is. Például ezekért utálom magamat hihetetlenül.

Azért született meg bennem az önutálat gondolata, mert én végig úgy tartottam, hogy ezek "rossz" dolgok. Pedig csak el kellett volna fogadnom tényleg azokat a negatív jelzőket, amiket már gyerekkoromtól kezdve a fejemhez vágtak. És mivel az elmondottak szerint én egy "ostoba és értéktelen ember vagyok", boldogan élnék egy utcán élő csövesként, mert "elfogadtam" a tényeket és fel sem merülne bennem az öngyilkosság gondolata.