Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
pelgrim képe
Félelmek
2016. április 19. kedd, 17:37 | pelgrim

A félelmet kihívásnak tekintem, nem hagyom, hogy folytonos rettegéssé fajuljon. Az én világom túl kicsi ahhoz, hogy a félelem megférjen mellettem, vagy én tűnök el vagy a félelem szűnik meg. Vannak néha aggodalmaim is, azok az idő múlásával vagy megszűnnek, vagy úgy alakulnak, hgy végül elfogadom az elkerülhetetlent. Több alkalommal tapasztaltam azt is, hogy félelmem vagy aggodalmam alaptalan volt.
Ez természetesen nem jelenti azt hogy vakmerő lennék, nem keresem a veszélylt, inkább kerülöm, és előfordul az is, hogy néha megrémülök, de ha olyan helyzetbe kerülök hogy nincs más kiút, akkor szembenszállok vele.
Szerintem nincs olyan félelem ami nem szünik meg, még a halálfélelem se. Volt alkalmam nagyon közel kerülni a halálhoz, félelemre azonban nem emlékszem, pedig jól tudtam, hogy ha nem jön hamarosan segítség, akkor bizony most meghalok. Természetesen nem tudom előre, hogy hogyan fogom átélni ha ismét egy ilyen alkalom adódik, de ha lehet, inkább kíváncsisággal, érdeklődéssel közelítem.