Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Oneness képe
Önbizalom+
2016. január 06. szerda, 22:55 | Oneness

Nagyon köszönöm az ötleteket...

Egy kis plussz a történethez, hogy én a 9 éves Kicsilánynak a "vérbeli mostohája" vagyok. A múltkorában Doreen Virtue Delfinek és Szirének jóskártyáit nézegettük és mivel kettesben voltunk, beszélgettünk....és akkor osztotta meg velem ezt a történetet, hogy az anyuja biztatja, de ő úgy érzi, hogy nem bízik magában. Bevallom én úgy érzem, hogy a sulira gondolt, mert úgy emlékszem azt is mondta, hogy amikor dolgozatot írnak, mindig azt hiszi, hogy 0 pontja lesz. Illetve ha keresgélek a memóriámban, akkor a múltkorában Apa elmondta, hogy sírt, amikor megtudta, hogy az osztályban hogyan is áll a többikhez képest. Ebből gondolom, hogy az önbizalom a suliról szólhat.

Két éve élek velük, heti váltásban vannak nálunk, vagyis minden második héten. Van egy hétvégénk együtt, esténként max 3 óra....hazaérkezéstől a lefekvésig. Az együtt töltött pár órában, próbálom őket megfigyelni, hogy jobban megismerjem őket, illetve ha valami megérint, mint ez az önbizalom kérdés, akkor próbálok ötletelni, hogy abban a pár órában, amit együtt töltünk, hogy tudok tenni értük valamit.

Igen, azt hiszem fontosnak tartom, hogy kívülről is biztassuk a gyereket, segítsünk nekik, ahogy tudunk ....és mégis engem az még jobban érdekel, hogyan tudom az önbizalmat felébreszteni az Ő kis Lelkében? Hogyan tudom Őt Lelkileg erősíteni? Mondjuk úgy, hogy annyira megerősödjön, hogy esetleg ne is legyen szüksége a külső dícséretre, biztatásra....egyszerűen tudja és legyen tisztában az értékeivel mindenhol és mindenkor...attól függetlenül, hogy ki mit mond neki.

Egyébként mit jelent az a "makarenkoi" nevelés?