Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
"És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mi
2015. szeptember 25. péntek, 12:15 | Éva.   Előzmény

"És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő."

Nekem azt mondja ez a ,,tanítás,hogy a test az halandó,120 évre van ,,kitalálva" eredetileg. /Ő már csak tudja? :D/
De azt nem mondja Isten,hogy ez kötelező,és nem lehet ez ellen tenni semmit. Ez az átlag ember. Az Evangéliumokban a tanítások éppen arról beszélnek /Jézus/,hogy hogyan lehet elérni az örök életet /romolhatatlan testben/. Ő is így jött vissza /igaz,hogy csak egy kis időre/,de talán aki akar az maradhat is,ameddig akar.. :-) /A ,,halhatatlanok"/. Vagy jöhet-mehet. :-)...

A másik amit mond nekem az idézet,hogy a test véges, ,,meghal",mert anyag,de AZ EMBER LELKE ISTENTŐL VALÓ /,,az én lelkem"/. És ezért az ugye ÖRÖK.. Vagyis ezt jó tanításnak,magyarázatnak tartom,és inspirálónak is,hogy ez ne így legyen,hanem az ember törekedjen,tanuljon, megvannak rá a módszerek,hogy ez a ,,halandó " test hogyan is lehet mégis halhatatlan.
Legjobb tudásunk szerint ugye úgy ha a test a lélek és a szellem kapcsolódnak egymással,áthatják úgy a testet, hogy az ennek következtében ,,romolhatatlanná alakul,és így ugyanúgy ,,örök" lesz..
Érdemes ez ügyben tanulmányozni a Rózsakeresztes hagyományt,tanításokat. Az kimondottan ezt tanítja,erre ad praxist. A nyugati világban,/Saint Germain Gróf pl. ? /,de a keleti hagyományok is ugyanúgy megadják ehhez a tanításokat. Állítólag vannak 250-300 éves kínaiak /bizonyítottan? /,akik Tao-val,csikunggal érték volna el ez?
A hindu tanítások, /jóga/ más szemlélet ilyen értelemben mondhatni ,,életellenesek",egyszóval nem oda visz. Megmondom őszintén ,bár ez a tanítás áll hozzám a legközelebb,mégsem vágyom a Nirvánára,ha lehet én is inkább az ,,örök életet" választanám. Az életet. :-)