Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
ahogyan én látom
2015. május 21. csütörtök, 17:47 | Michaelita

Régen olvastalak Benneteket és csak mostanra sikerült újra idekeverednem.

Ami nekem átjött a problémáiddal kapcsolatban, azokat megpróbálom összefoglalni (ha nem jól értelek:) akkor lécci javíts ki).

- Magányosnak és legfőképp társtalannak érzed magadat, de közben visszavonulsz a világtól egy meg nem értettségi falat húzva önmagad köré.
Tapasztalataim szerint a világ is megért engem, ha én megértem a világot. De ezt a megértést nekem kell elkezdenem, ha tetszik, ha nem. "Ha változtatni akarsz a világon, változtass saját hozzáállásodon'" Giordáno Bruno.

- Sajnálom, hogy nincsen hited! Nem vallásod (az nekem sincsen:) ), hanem hited! Ha önmagadban nem tudsz hinni (ez jött át nekem), akkor egy Isten-hit is megtenné, de ehhez az erőfeszítéseket Neked kell megtenni. Pszichológusok szerint az életválságok mindig a hittel függnek össze. Aki jól jön ki egy életválságból, az megtalálja az utat az Istenhez, vagy önmagához.

- Idézlek: "Ma az egyik kollégám azt mondta, azért vagyok más, mert filozófus típus vagyok, és a filozófusok általában magukban szeretnek elmélkedni.
Persze mit ér egy filozófus, ha nincs kivel megosztania azt amiről filozofál." Tudok - a jelen közösségen kívül egy olyan közösséget, ahol a filozófia a fő téma: Új Akropolisz Filozófia Iskola ( http://www.ujakropolisz.hu/ ). Mindenben jók, csak sajnos nem a korszellemnek megfelelőek a nézeteik, úgy mint az itteni közösségnek. De az egyedül, magányosan eltöltött időnél azért ők is jobbak.
S ha már ezeken az oldalakon beszélgetünk, akkor még ennél is jobb az oldal házigazdájának Sanyinak a tanfolyamai. Sőt a Sirály csomagjai is jók, amit postán elküld Neked és otthon is tudod hallgatni (a lenit keresőbe a "sirály" szót kell beírni, hogy tudj belőlük válogatni)

- A hitrendszeredet át kellene alakítani olyanra, hogy az a Te életed szempontjából Neked megfeleljen. Mert amig ilyeneket írsz és ilyenekben hiszel, addig önmagad ellen dolgozol: "Soha nem voltam a figyelem központjában, soha nem voltak olyan jellegű sikereim", "Soha nem voltam olyan helyzetben, pozícióban" Az élet egy nagy önbeteljesítő, ha ilyenekben hiszel, akkor nem tudnak még a csodák se bejönni az életedbe, sajnos.

-"az a gondolat jutott az eszembe, hogy az életemben, avilágban minden rendben van, csak az a baj, hogy a részese vagyok! Az a baj, hogy vagyok!" húúúú, ez a létünk értelmének mélységes tagadása! Ez megrázott engem! S azt mondja nekem, hogy tenned kellene valamit aktívan azért, hogy legyen az életednek értelme, célja!

- Barátkoznod kellene, hiszen az az évek múltával csak egyre nehezebb lesz. Márpedig a barátok és barátságok nagy lelki erőt tudnak adni az embernek a nehéz időszakokban (csupáncsak a létükkel is).

Figyelmedbe ajánlom: http://onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/miert_jo_nyitottnak_lenni

Írásom nem bántó jellegű akar lenni - az távol áll tőlem - csak szeretném felnyitni a szemed arra, hogy én mit látok problémásnak. - S teszem mindezt úgy, hogy a saját hibáimnak és gyengeségeimnek is tudatában vagyok :)