Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Közeledek a válaszok felé
2015. április 02. csütörtök, 18:22 | Fish   Előzmény

Kedves Katalin!

Köszönöm szépen válaszodat.
Egyetértünk abban, hogy meditáció közben az "agyam bekapcsolása" az, ami kizökkentett az élményből, mivel a képek mindig olyankor tűntek el, amikor meglepődtem.
Igyekszem elérni azt, hogy meg tudjam őrizni a képet hosszabb időn keresztül, bár nem egyszerű. Nagyon lassan haladok, sokszor nem is sikerül annyira kikapcsolnom az agyamat, hogy képek jelenjenek meg. De nem adom fel, minden nap gyakorlom tovább.

Időközben olvastam egy, a lelkek világáról szóló könyvet, amiben ráleltem egy részleges válaszra azzal kapcsolatban, hogy van-e jelentősége annak, hogy azt a bizonyos embert láttam már 2x is meditálás közben. Amikor azokat a sorokat olvastam, jött az aha-élmény. Eszerint, a szellemi vezetőink olyankor tudnak velünk kapcsolatba lépni, amikor az agyunk elcsendesül, vagy alfa állapotban vagyunk, stb. Itt villant be az végérvenyesen (már előtte is sejtettem, de az agyam nehezen hitte), hogy valamiért engem terelgetnek ez az ember felé.
Főleg azért, mert nemcsak a meditációs élményeim voltak vele kapcsolatban, hanem álmodtam is róla. Ennek eleinte nem tulajdonítottam jelentőséget, mert időközben sokat elmélkedtem azon, hogy vajon miért őt láttam képek formájában, így arra gondoltam, hogy azért álmodok róla, mert valamilyen szinten a gondolataimban is ott volt időnként. Ami furcsa volt, az az, hogy soha senkiről nem álmodtam ilyen sokszor még, szinte minden 2. nap. Kezdett derengeni, hogy nem véletlen. Voltak még egyéb jelek is, ébrenléti állapotban, így összességében az egész már szinte üvöltött, hogy vegyem észre.
Kíváncsi lennék, hogy mit gondolsz erről?
Azóta annyi történt, hogy megkerestem ezt az embert, és amióta ezt megtettem, azóta abbamaradtak az álmok és a jelek. Még várom a válaszát.