Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Mit kerestek a Világomban?
2015. március 26. csütörtök, 9:51 | Domoszlai Katalin

Mivel ismétlődő jelenség, jelentősége van.

Az az érzésem a kérdés feltevéseddel kapcsolatban, hogy az egódat szeretné maga a meditáció megnyitni a Szellemi Vezetésed felé. Kezelheted ezt a meditációs tapasztalatot úgy is, hogy ez a segítség nyújtásának egy formája. Ha megváltoztatod a hozzáállásodat, mégpedig úgy, hogy nyitottá válsz az üzenet befodadására, akkor a meditációban megjelenő emberek által kiváltott érzéseket, gondolatokat tudod tudatosítani.

Másik gondolat, ami felmerült bennem az az, hogy meg kell tanulnod meditatív tudatállapotban maradni akkor is, ha az egó erős érzelmi rekakciót ad.

Ez a megfigyelés technikája. Észreveheted, hogy aki megfigyeli a tapasztalatokat, a benned élő Bölcs változatlan, a figyelmed iránya szabja meg, mi jelenik meg a Világodban.

Mivel még maga a meditáció is elég sok egó csapdát hordoz, azt javaslom, hogy fejleszd azt a területet, ami lemaradt a vizualitás képessége mögött. Ez maga a megértés. Ugyanis látni annyit jelent, legyen ez külső, a külvilágból beérkező ingerek befogadása, vagy pedig belső látás, meditáción keresztül, hogy látod, de nem érted. Maga a megértés tanulási folyamat, ahol létrejön a kapcsolat a Belső Bölcsességgel, ami a tiéd. Van amikor ez külső formát ölt. Világossá és érthetővé válik, amivel találkozol.

Azt javaslom, szabj irányt magának a meditációnak, mielőtt meditálsz.

A másik lehetőség maga a buddhista út, ami a gondolati ürrességre fókuszál, minden felbukkanó jelenséget megfigyel és elenged.

Ezzel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy a múltban megélt helyzetek feldolgozatlansága, az ott keletkezett érzések elfojtása miatt a tudatalatti amikor megnyílik, azért hogy kitisztulhasson, a felszínre törő érzések kizökkenthetnek, elsodorhatnak.

Tény, abban az esetben, ha a megélt tapasztalat meg kell hogy változtasson, a tanítást meg kell érteni és be kell fogadni, akkor is ha ez fáj és tény, hogy még a szokatlanul erős, jó érzéseket is blokkoljuk.

Bővebben a meditációról a weboldalamon olvaszhatsz:

http://domoszlaikatalin.freeweb.hu/category/meditacios-tipusok-es-hatasuk/

a második cikk az oldalon.

Munkámban fontosnak tartom azt, hogy a spirituális útkereső emberek első körben azokat az akadályokat, blokkokat oldják, amik a saját szellemi vezetésükhöz való kapcsolódást gátolják.