Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Csendes, vékony testalkattal rendelkezem, ezért „általában” azt
2015. március 24. kedd, 22:54 | azaki

Csendes, vékony testalkattal rendelkezem, ezért „általában” azt gondolják rólam, hogy gyenge vagyok akit erővel könnyen el lehet sodorni vagy hangos szavakkal csendre lehet inteni és elnyomni. Vannak ötleteim, meglátásaim, határozott véleményem, de ezeket csendesen, a magam nyugodt módján közlöm.
Azt vettem észre, hogy a legtöbb embert ez frusztrálja, zavarja, idegesíti, mert a külső kép alapján nem számítanak arra, hogy van véleményem és valamiért ez a számunkra elfogadhatatlan (más-ság).
Amikor egy közösségben hosszú időt töltök el, (2-3év) akkor megismernek és elismernek, sőt, olyankor már mindenféle tanácsért megkeresnek.
Sajnos ennyi idő kell ahhoz, hogy el tudjanak fogadni (megszokni, felismerni az értékeimet), hogy partnerként kezeljenek.
Ritkán vagyok egy közösségben ennyi időt, mert nem vagyok közösségi ember és a magam útját járom és a munka helyimet is eddig 2-3éve váltogattam így igazából amire kialakulna az elfogadás addigra én már valahol máshol járok, kezdve előröl az egészet akár egy másik városban, így csak felületes emberi kapcsolataim maradnak, vannak.
Egyedül a párkapcsolat az amiben meg ragaszkodó vagyok és nehezen szakadok el érzelmileg attól, akit társként megszeretek. Sokszor érzem is azt, hogy nem is fér bele az életembe magamon kívül egynél több személy.
Sajnos, most nincs jelen az életemben ez az „egy” személy, mert van egy jó barátom, de ő vele nem beszélgetünk ilyen témájú dolgokról, ritkán is találkozunk.

Ha kívülről nézném? Azt mondanám legyél sokkal hangosabb! Ne hátrálj meg! Ha kell bizonyítsd erővel, azzal, hogy előre lépsz és nem hátrafelé el a szituációból. A nyugodtság remek, de nem elég, nincs benne erő, ami azt sugallná a másik felé, hogy, stop és ne tovább.

Köszönöm szépen ezt a kis beszélgetést, pont ez az ami hiányzik az éltemből, ezek a kis beszélgetések hasonló témájú dolgokról.