Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Harcolni szerintem nem kell, legalábbis nem fizikai erővel, mert
2015. március 24. kedd, 20:08 | Fish   Előzmény

Harcolni szerintem nem kell, legalábbis nem fizikai erővel, mert teljesen értelmetlen. Szerintem azok az emberek teszik ezt, akik nem rendelkeznek elég intelligenciával ahhoz, hogy máshogyan, pl. értelmes érvekkel és véleményekkel rendezzék a helyzetet. Ha a helyedben lennék, egy nyugodt pillanatban megkérdezném valamelyiküket, hogy miért viselkednek így. Ha értelmes választ ad normális hangnemben, nem csak hümmög, akkor elgondolkodnék azon, hogy igaza van-e valamiben vagy sem.
Azt nehezen képzelem el, hogy 2-3 szó után már elkezdenek lehurrogni vagy őrjöngeni, ha a véleményedet normális hangnemben adod elő. Ilyen azonnal lehurrogás szerintem két esetben fordul elő: - vagy a hanglejtéssel és stílussal van gond,
- vagy direkt szívóznak, mert tudják azt, hogyha lehurrognak, akkor annyiban hagyod és nem állsz a sarkadra (persze itt most nem egymás csépeléséről beszélek, hanem szóban). Szívózni csak azzal lehet, aki hagyja magát.
Szóval szerintem nézz magadba is azért, mert előfordul, hogy az előállt helyzeteknek részben te is az okozója vagy. Nálam az átkeretezés segített sokat, vagyis amikor egy adott helyzetet, amiben benne vagyok, kívülről szemlélek. Ha az úgy egyszerűbb, képzeld el úgy, mintha egy barátod lenne abban a helyzetben, amiben te vagy. Mit tanácsolnál neki? Szerinted mit kellene legközelebb máshogy csinálnia?