Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Az élet börtön vagy lehetőség?
2015. március 19. csütörtök, 13:17 | azaki

Sokan kényszernek élig meg azt ahogy élnek, azt amit a társadalom, vagy a neveltetésük rá erőltet. Még nagyobb teher, amikor mindezeknek nem tudnak megfelelni, nem tudnak a társadalom szabályai szerint élni, mert nem tudnak azzal azonosulni.
Légyegében én magam is úgy vagyok az élettel, azzal, hogy élni kell, hogy ez egy börtön, amiben ha a büntetésünk lejár, akkor élhettünk rosszul, vagy jól a börtönben, bizony mennünk kell, azaz meghalunk.
A más-ságomhoz tartózik ez is, hogy ezt így gondolom, így élem meg azt, hogy élni kell és itt nem arról van szó, hogy hogyan élünk. Élhetünk gazdagon, egészségben, vagy kínok közt, betegesen, számomra akkor is felfoghatatlan, hogy miért kell élni? És eltér a nézetem a normáltól, de számomra olyan ez a világ, a földi lét, mintha azt egy másik világból látnám és abból a másik világból látva teljesen feleslegesnek látom az emberi földi életet.
Valahogy nem tudok megbarátkozni vele, olyan, mintha korlátozna, elvenné a szabadságom, ezért szabadulni akarok tőle, ami nem abban nyilvánul meg, hogy öngyilkos leszek, ha nem abban, hogy nem akarom élni, szabad akarok lenni, de bármit is teszek nem tudok elég szabad lenni ebben a földi létben.
Még nem beszéltem senkinek ezekről, mert nincs kivel ezekről beszélgetni, mert ha szóba hozom, szimplán hülyének tekintenek. Hátha itt nem.