Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mit teszel azért, hogy ez változzon?
2015. március 10. kedd, 17:53 | Fish

Szia,

A bejegyzésed végén, a számodra alapvető szabályoknál felsoroltál néhány dolgot, amikkel szerintem semmi gond nincs, és egy normális ember számára ezek természetes dolgok (kivéve a focit, mert az ugye ízlés kérdése, hogy kit milyen sport foglalkoztat.).
Az, hogy más szemszögből látsz dolgokat, mint a legtöbb ember, számomra nem teljesen világos. Mármint az a része, hogy pl. mit és hogyan látsz másképp. Másrészről erről az a véleményem, hogy szerintem jó dolog az, ha valakinek van saját véleménye még akkor is, ha ez a többiekétől eltér. Szerintem érdekes, ha a dolgokra több oldalról látunk rá.
Olvastam egyszer egy olyan gondolatot, hogy azok a dolgok, amikről azt hiszed, hogy mások gondolnak rólad, azokat tulajdonképpen Te gondolod saját magadról. Vajon ez a Te esetedben mennyire igaz? Ezt meg is pendítetted az egyik mondatodban. És ez egyszerű pszichológia: amit belül érzel, az kifelé kisugárzik, szóval simán benne lehet a pakliban, hogy ezekkel a gondolatokkal saját magadat szeparálod el. Nálam régebben ez elég sokszor előjött, és pl. olyan helyzetekről, amikről azt gondoltam, hogy ciki, mások teljesen másképp vélekedtek. És az ilyen dolgokkal például a saját önbecsülésemet ástam alá folyamatosan, aminek az lett az eredménye, hogy jó ideig nekem sem voltak tartós barátságok az életemben.
Az olyan társaságot, aki nem fogad el (akik tényleg nem fogadnak el, nem csak Te gondolod úgy, hogy bajuk van veled, hanem egyértelműen úgy is viselkednek), szerintem kerüld és ezeket az embereket cseréld le olyanokra, akiknek szívesen vagy a társaságában. Nem olyan nehéz ez, mint amilyennek látszik, én ezen kb. 2-3 éve estem túl, a régi társaságot teljesen leépítettem, és mivel egyedül maradtam, elkezdtem az interneten társaságot keresni és sikerült is. Lehet, hogy 10 emberrel nem voltam egy hullámhosszon, viszont a 11.-kel barátok lettünk.
Szerintem elsősorban saját magadat kellene elfogadnod azokkal a dolgokkal együtt, hogy más színben látod a világot, mint a nagy átlag. Az olyan tulajdonságaidon, amik hátráltatnak valamiben, vagy nem pozitívak, azokon meg változtathatsz. Időbe telik, de végül biztos, hogy megéri.
Az egyedüllét és a magány között az a különbség, hogy aki egyedül van, az önmagában is jól megvan, aki magányos, abban pedig háború dúl.
Írod, hogy nem tudod kivel megosztani a gondolataidat, stb. Mit teszel meg azért, hogy ez változzon? Mit teszel azért, hogy legyen új társaságod?
Hasonló hasonlót vonz, szóval biztos, hogy találsz olyat, aki veled egy hullámhosszon van.
Sok dolgot én is másképp látok, mint a nagy átlag, viszont én ezt pozitívan fogom fel, és örülök annak, hogy egy "fekete bárány" vagyok. Valahogy sosem tudtam azt elképzelni, hogy beleolvadjak a tömegbe és ugyanazt csináljam, mint nagyon sokan, csak azért, mert muszáj, vagy csak azért, mert a média ezt okádja, vagy csak azért, hogy másnak megfeleljek.