Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Önsorsrontó minták oldása
2015. február 15. vasárnap, 16:06 | Domoszlai Katalin   Előzmény

A kérdező jelezte, minden esetben a kapcsolatai kettő hónapnál rövidebbek. Ugyanazt a mintát ismétli.

"Miert vannak csak ket honapos sem…kapcsolataim?
Miert hagynak el 2 honap alatt?"

Amikor egy adott helyzetet újra és újra ismétlünk, az azért van, mert a jelenben akarunk megoldani valamit, aminek a gyökere a múltban van. A kérdező alapból ugyanarra a szituációra akar felkészülni, egy eleve bukásra ítélt helyzetet akar még nagyobb, most már tényleg jól fogom csinálni hozzáállással megoldani.

Miért írom ezt, hogy eleve bukásra ítélt?

Mert annak a gyökér okát, okait kellene megtalálni, ami miatt el sem jut a párkapcsolatig. Ha ezek a blokkok ki vannak oldva, felesleges arra felkészülni, hogyan feleljen meg egy olyan pasinak, aki úgyis érdektelenné válik.

A párkapcsolat két felnőtt ember döntése, arról szól hogy Téged akarlak, veled akarok lenni és ez kölcsönös. Mindkét fél meg akarja tartani a másikat, meg akarja oldani a problémákat.

Azokon az okokon kívül, amiket a Sanyi jelzett, előfordulhatnak még a következők is, amikor egyszerűen lezárja a kommunikációt a pasi, például kihasználta egóból ezt a nagyon jól akarom csinálni hozzáállást, mert nagyon kényelmes, aztán ha nincs számára több kihívás, megunja a szitut. És vannak a trófea gyűjtők, skalpvadászok, nekik egy nő eggyel több strigula. Mindenképpen tükör, amikor a nő belül, mélyen blokkolt arra, hogy igazi párkapcsolatot bevonzzon, megtartson, akkor a pasi akihez futólag kapcsolódik, vagy egyáltalán nem akar komoly kapcsolatot és megérzi, taszítja ha a nő keresi, neki átmegy, hogy a nő komolyan akarja, vagy pedig tényleg vágyik a komoly kapcsolatra, de a nő csalódást okoz neki valamilyen téren. Szexben kevesebbet ad a nő, mert pont a szorongások miatt blokkolt, vagy inkább egy olyan nőre vágyik, akit folyton meg kell hódítania, aki sokkal magabiztosabb, aki tudja, mennyire értékes.

Mint terapeuta, ezeket a meghatározó blokkokat találtam párkapcsolatra való képtelenség esetén:
- az exek nincsenek elengedve, a legelső és/vagy a legfájóbb tapasztalatokat ismételjük újra
- valakinek a sorsát átvettük, ismételjük a családban
- gyerekkori elhanyagolás, semmibevétel élményének az újraélése, kiemelten az apa, anya és lánya kapcsolat és a tinédzser kori csalódások
- előző életben történt esemény ismétlése

A minőségi figyelem iránti vágy és a megkapásának blokkja ugyanis csak az egyik jel, hogy a Belső Gyerekkel komoly probléma van. A másik komoly jel, amikor számunkra futó kapcsolat kivált egy olyan reakciót, senki vagyok, értéktelen vagyok, ez jelzi azt, hogy a gyerekkorban a szülők részéről elmaradt az egészséges önbizalom és önértékelés saját mintájának az átadása és a gyerek értékeinek a tárgyilagos visszajelzése, a gyerek önbizalmának a felépítése.

Még egy gondolat a kommunikációs kreténségre reagálva :-)

Ez is tükör, mert ahogy a kérdező leírta: " . Es ahelyett h ugatnek mindenkivel, igyekszem kedves lenni..holott belul haborgok…" A kérdező sem kommunikálja őszintén, kifelé, nem vállalja be, amit valójában érez, a tiszta kommunikáció ugyanis az, hogy közlöm a másikkal, most épp rohadt dühös vagyok, vagy azt, mi az, ami fáj, miért vagyok elkeseredett... Sajnos az "igyekszem kedves lenni" igazából taszító hatású, izzadságszagú, hamis. Ugyanis maga a szerelem spontán, áradó, igyekezet mentes. Intenzív, őszinte, nyílt.

Ha ott belül, ahol megsérültek ezek a részek, hogy önmagamért szerethető vagyok, fontos és értékes vagyok, ilyennek, amilyen vagyok, a lelkem, a bennem élő gyerek, a bennem élő igazi nő, amikor ezek a sebek meggyógyulnak, befogadóvá válunk a szeretetre, szerelemre, bevonzható az a társ, aki ezeket az érzéseket saját magától megadja.

http://domoszlaikatalin.freeweb.hu/