Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Tehát Aditi írása egyfajta művészi, szentimentális kiáradás!
2009. július 22. szerda, 20:56 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Értelek. Tehát Aditi írása egyfajta művészi, szentimentális kiáradás, amit nem logikusan kell értelmezni, hanem csak úgy engedni, hogy hasson az érzéseinkre!
Így már világos. Én meg azt hittem, hogy el van szállva a sok ezoterikus tantól és vissza kell rángatni a földre!  ; )

Szóval, szerintem pontosan így gondolkodik, mint ahogyan írt. De engem nem is ez zavart, hiszen úgy gondolkodik, ahogyan akar!
Mint írtam, másoknak szerettem volna példázatul állítani, hogy ha ilyen szöveget hallanak vagy olvasnak valahol, akkor azt ne vegyék készpénznek, akármilyen szépen hangzik is!

Sajnos, a hazai ezotéria, vagy inkább exotéria, az okkult világ bemutatása helyett, jórészt ilyen csöpögős hablattyból áll. Senki nem ért semmit sem, csak kábítják egymást az ezoterikusok az egymásnak ellentmondó, nevetséges eszméikkel.

Ezzel az a baj, hogy miközben az új "hitükről" győzködik a többieket, közben egyáltalán nem látszik, hogy tudtak javítani az életminőségükön!

  • Akinek nem volt lelki békéje, annak ezután sem lett.
  • Akinek nem volt párkapcsolata, ugyanúgy egyedül van.
  • Aki rossz kapcsolatban élt, az azóta is ott szenved.
  • Akinek nem volt pénze, az ma is csóró!

Tisztelet a kivételnek, a többség ugyanúgy hiányt szenved külső és belső javakból, mint régen, csak most már ez nem zavarja őket nap mint nap, mert végre hihetnek valamiben! 
Lecserélték a vallást az ezotériára, annak sokféle tanára, amiből mindenki azt vesz ki, ami éppen az önigazolásához kell!

  • Ha kudarcai vannak, akkor: - Biztos így kellett lennie!
  • Ha nem érti a dolgokat, akkor: - Nem kell mindent tudnunk!
  • Ha a merevsége miatt egyre erősebb leckéket kap, akkor: - Biztosan a rossz karmája...
  • Ha fél változni, akkor: - Nem lép, mert az menekülés lenne!
  • Ha nem szeretik, mert Ő sem szereti magát, akkor: - Biztosan a magányt kell gyakorolnia!
  • ...és még sorolhatnám.

Érted ugye, hogy hova szeretnék kilyukadni!
Szép-szép Aditi érzelmi áradása Istenről, de ha a többi ember is ilyen ködös megfogalmazásokat használ élete, énje és a világ körbeírására, akkor az igazán fontos kérdéseikre sohasem kapják meg a válaszokat!

Márpedig a válaszokra szükség van, hiszen a megértés az egyik eszközünk a tudatosodás felé! Ködös, félreérthető, összefüggéstelen gondolatokkal nem lehet megérteni semmit sem, azzal csak egy újabb illúziót teremtünk!

És pontosan erre használják az elszállt ezósok is ezt a stílust! Nem akarják a dolgokat annak látni, amik, mert az fáj és veszteséggel fenyeget. Ezért inkább teremtenek egy új világot maguknak, olyan szépet és pozitívat, amiben jól érezhetik magukat.
Csakhogy ebben az újabb látszatvilágban sem fognak maguktól megoldódni a problémáik, sőt a menekülés miatt realizálódnak is konfliktusokban, betegségekben, balesetekben.

Persze erre írhatnátok, hogy: Akinek ez az útja, az úgyis ezt fogja bejárni!
Mire én azt mondanám, hogy: Mindenkinek van a szabad akarata!

Szóval, az ezoterikus frázisok pufogtatása helyett, törekedjünk a tiszta gondolkodásra, igyekezzünk felfogni azt a "felfoghatatlan" valóságot!