Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
Az élet nagy rejtélyeinek egyike,hogy kinek van igaza
2014. december 20. szombat, 0:07 | fehercsongor

A vita célja többnyire energianyerés.Ezek szerint addig érdemes vitázni,amíg a másikból nyerhető.Ekkor nem a meggyőzés a cél,az csak leple a valódi célnak.A meggyőzésig tiport áldozat ilyenkor behódol,és elismeri meggyőzöttségét,és azt,hogy neki nincs,hanem a másiknak van igaza.Ez nem tudatos folyamatként zajlik.A tipróban és (néha a megtiportban sem)a kétely árnyéka sem merül fel eljárásával kapcsolatban.
Vannak viták,amik az információcsere egy formájaként működnek,egymással ellenszegülő,ütköztethető véleményeket,érveléseket nyílvánítanak ki benne a felek.Ezek érzelemmentesebbek,tárgyra irányulók,vagyis nem a kifejtő személye minősítésével akarják hitelteleníteni azt,amit mond.Olykor közös cél megvalósításának előkészítő szakaszát képezik.Ötleteket,más látószögből új nézőpontot adhatnak a résztvevőknek,vagyis tudattágító,szemléletbővítő hatásúak.Ritkán meggyőzés is előfordul,noha a világ dolgai sokféle megvilágításban más-,és más igazságot láttatnak.Addig érdemes folytatni,amíg új szempontok merülnek fel,amíg a különböző meglátások mindegyike tisztán kifejtődik.
U. i. : Szerintem mindenkinek igaza van,ezáltal teljesen senkinek sem.Egyetlen igazság van,és az összes többi ennek tükröződése tudatszilánkjaink színén,fonákán.