Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hogyan működik a kundalíni energia?
2009. július 21. kedd, 18:26 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nem pont úgy van, ahogy a könyvben leírták, vagy csak rosszul értelmezted:

 

"Később olvastam egy könyvben, hogy nem jó, ha egy ilyen blokknál elszívódik, szétszóródik ez az energia, mert egy csomó bajt okozhat..."

A kundalíni energia akkor okozhat kárt, ha a felébresztőjének van olyan jelentős feldolgozatlan személyiségproblémája, ami ekkora energia hatására még jobban megerősödik. Erről az indiai tanmesék is szólnak, hogy az egoista, büszke, irígy, törtető jógik hogyan váltak "ember-szörnyekké" attól, hogy a kundalíni végtelen ereje beáramlott az emberi hibájukba. 

Tapasztalatom szerint a kundalíni csak a komolyabb jellemhibáknál okoz ilyen jelentős elváltozást, a kisebb hibákat egyszerűen csak előhozza, szembesít vele, hogy foglalkozz vele és fel tudd dolgozni!
Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a gyakorlással felébresztett kundalíni ahogy megerősít egy jellemhibát, attól az ahhoz kapcsolódó emlékek, érzések, gondolatok és problémák is erőre kapnak, az elmébe tolulnak, és ha nem oldod meg azon nyomban, akkor újra blokkot alkotnak, amitől is újra elzárul a kundalíni útja és az energia visszaesik a gyökérbe.

Vagyis élőben tapasztalhatjuk meg, hogyan zárja el a feldolgozatlan tudattartalom a tudatosság áramlását, a jelenlét legnagyobb erejét. Ez azért fontos, mert ebből is látszik, hogy nem a jelenlét tudatossága győzi le a gátakat, hanem a gátak felszámolásával jön meg a jelenlét tudatossága!

Amennyi tudatosságot most össze tudsz kaparni, az csak annyi, amennyit nem gátolnak le a feldolgozatlan tudattartalmaid.

Ezért nem vagyok híve a pozitív-gondolkodós struccpolitikának, hanem inkább a tudatos feldolgozás munkás, de biztos fejlődést adó útját támogatom!

 

"... csak azt sajnálom, hogy a májam miatt nem sikerült..."

Természetesen nem a májad miatt nem sikerült, hanem amit a májbetegséged jelképez lelki problémát, személyiségzavart, azt kell először feldolgozni és akkor nem fog elszivárogni a májadnál az a rengeteg energia!

Feltehetően az elszivárgott energia gyógyításra ment el, még ha nem is annyira hatékonyan, mint ha egy kevésbé beteg szervedbe áramlott volna! Ugyanis az így belé öntött energia kb. annyira volt hatékony, mint amikor egy lyukacsos zacskóban próbálunk vizet szállítani.

Ezért nem javaslom, hogy kundalíni felhúzással akard gyógyítani magad, feltölteni a májad energiakészletét, mert az erre fordított időt és energiát sokkal hasznosabban tudod elkölteni, ha a betegséged lelki okát keresed és oldod meg!

 

"...ha belegondolok, hogy már megvilágosodott lennék..."

Ugyan tényleg azt mondják a szakkönyvek, hogy elég egy kundalíni ébresztés fel a koronáig és máris megvilágosodott vagy, azonban nekem nem ez a tapasztalatom.

Ebben az életemben 3-szor volt olyan kundalíni áramlásom, amely a koronámig ért - sőt azon túlra is -, mégsem vagyok megvilágosodott!
Ott, abban az állapotban, rendkívül tiszta volt a tudatom, mindent tudtam, minden a legnagyobb rendben és a helyén volt bennem és a világban, vagyis amit tudatilag el lehet érni tisztaságot és rendezettséget, azt úgy gondolom, hogy elértem. Akkor.

Azonban olyan fél nap után kezdett múlni a hatás és visszaszennyeződött a tudatom, előjöttek felerősödve a megoldandó problémáim és az energiaszintem is visszaesett. A mindenttudásom elmúlt és minden más érzet és képesség is visszacsökkent nagyjából a korábbi szintre.

Ezért én inkább azt mondanám, hogy pillanatnyi tisztaságot eredményez a kundalíni a koronacsakrában, de ilyen állapotba véglegesen csak akkor tudunk megmaradni, ha korábban már minden lelki szennyeződést felszámoltunk, tudatosan feldolgoztunk!

Ezért nem ébresztgetem rendszeresen a kundalínit, mert az csak annyit tud mutatni a tudatosságból, amennyiért már megdolgoztam. Többet nem ad.