Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
GulyásÁgi képe
Morzsa
2014. április 29. kedd, 23:45 | GulyásÁgi   Előzmény

Szerintem pont azt a morzsát érdemes hasznosítani, amit a sajátodénak érzel, amiről azt érzed, hogy "megszólít"., attól a személytől elfogadva, akit hitelesnek érzel. Ha valaki számodra érdektelen személy javasol valamit, egy számodra fontos ügyben, akkor talán megfontolod egy gondolat erejéig, de igazából nem próbálod ki, akkor meg pláne nem, ha nem ismered a módszert vagy nincs róla elképzelésed, tapasztalatod, legalábbis én valahogy így vagyok ezzel. Hiszen úgy nem lehet. Tehát annyi, hogy vagy ismerd a technikát vagy tudj bízni abban, aki javasolja, feltételezve, hogy akár további segítséget is kérhetsz tőle, ha elakadnál. Nyilván a bizalom adódhat személyes ismeretségből, vagy egyszerűen abból, hogy az illető írásai szimpatikusak, érdekesek, sokatmondóak a számodra, és egyszer csak kifejezetten elkezd érdekelni a véleménye és örömmel veszed a tanácsait. Szerintem az is egyénfüggő, hogy kit tudsz a bizalmadba fogadni annyira, hogy eszedbe se jusson, hogy "veszélyes" technikát javasol.
Ez a "meditáltam, kártyát húztam, választ kértem" stb úgy működik, hogy Te magad vagy az "ellenőr". Ha történik valami, mondjuk minimum támad egy értékes felismerésed, vagy előbbre jutsz a problémádban, akkor hurrá, csillagos ötös, ezt belülről egészen biztosan érzed. És hát persze, pont az a lényeg, hogy igen, bizony, történik változás. Nem is tudsz továbbmenni, ha semmi nem történik. Ha nem működik Neked a módszer, akkor valóban nem történik semmi, mást kell megpróbálnod.
Lehet hogy naív vagyok, vagy csak nem tudom elképzelni a helyzetet, de azt gondolom hogy ilyen módon nem árthatsz magadnak. Én meghallgatnám a példát, amitől eltekintettél. Biztos olyan is van, hogy valakinek azt kell megtanulnia, hogy kire hallgasson is kire ne és abba a tanulásba belefér egy vagy pár rossz tapasztalat. Elég fontos, hogy befogadjuk azokat is ...
És a számodra hiteltelen valaki bármit be tud ültetni a tudatodba?
Nem hinném. Ha hiteles az illető Neked, akkor rá hallgatsz, elfogadhatod a mások számára hülyeséget, de a felelős te vagy az ügyben, meg a saját szabad választásod.