Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Szia Ági
2014. április 14. hétfő, 7:48 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Egyetlen dolgot jeleznék vissza, ami úgy érzem nem kerek, ha már túlsúly :-)

A sajátomat sikerült leadnom. Tény, hogy egyéni, ki miért és mennyire kerek, viszont vannak közös tényezők.

Ez a saját magadnak prognosztizált egész életen keresztül tartó kemény küzdelem az evés örömeivel meg a nem evéssel, ez egy önsorsrontó program. Ha már hit és tény, hogy a hit ereje elég nagy, ebben elég erősen hiszel :-)

A Webmester már nekem is számtalanszor dobta: Abban hiszünk, amit nem tudunk.

Tudatosság fejlesztésére van szükség, képessé kell válni arra, hogy a programjainkat elengedjük, átírjuk.

Ha valaki hozzám fordul ilyen problémával, túlsúly, a következő terápiás programcsomag végigdolgozását javaslom, visszük végig:

1. milyen múltbeli blokkok okozzák a túlevést. Sajátjaimból néhány, volt éhenhalás, éhezés előző életekből.

2. Tartalék képzés tudatosítása, pénz, energia, étel, az egész anyagi életterületen

3. milyen volt anno a szülő jutalmazási módszere, ez hogy írható át. Nekem apám minden ötösért öt forintot adott, amiből két zacskó cukorkát vettem, elég régi a történet :-)

4. Milyen lelki és testi örömhiányt kompenzálok az evés örömeivel? Itt a legjelentősebb a minőségi szexualitás és a szeretet hiánya. Ezeken kívül itt lehet a siker utáni vágy és ki mit talál.

5. Mivel a zsírpárnák kipárnáznak az élet keménységeivel szemben, itt érdemes megnézni a gyerekkort, előző életeket, a lelki és esetleg testi bántások feldolgozatlanságait.

6. Tudatos stresszkezelés, ugyanis az alig tolerálható stressz vagy túlevést vagy kóros soványságot okoz.

Én azt érzem, amikor látom a kövér embereket, a zsírpárnák az emberek 80%-nál tömény bánatból, szomorúságból és megaláztatásból vannak.

Magától lemegy, ahogy ezeket oldjuk.

Ehhez alapgyakorlatként, a fentieket megelőzően, két dolgot javaslok neked, az egyik az őszinteség növelése a saját fizikai testtel kapcsolatban, az evéssel, a testsúllyal, negatív hitrendszerekre való ránézés és ezek elengedése. A második pedig Akasha, letölteni azt, hogyan bánj a testeddel, mit egyél, mit kapjon jutalmul a belső gyerek stb. Utána aztán jöhet az oldások sora, a legnehezebb tudatosítási feladattal karöltve, a könnyedség beengedése, megtapasztalása, minden területen. Step by step, az egód sikítva fog kapaszkodni ehhez a duplán teljesítek, duplán kompenzálok mintarendszerhez :-)

Még egy gondolat. A média mit művelt az emberek fejében a testképpel, erről mostanában dől az info. Ennek ellenére a legtöbb túlsúlyos ember fejben meghozza a döntést, esélytelen, hogy jól nézzek ki. Pedig ez egy döntés.

A másik, tény, hogy a gyerekkor nagyon meghatározó. Viszont alig néhány csecsemő születik túlsúllyal, ugye? Tehát az indulás mégiscsak oké, ami meg történt átírható :-)

Ölelésem