Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A változás benned már elindult
2014. február 13. csütörtök, 7:45 | Domoszlai Katalin   Előzmény

mert keresed a megoldásokat.

Jól érzed, hogy az elfojtott, megemésztetlen problémák fennakadtak a torkodon.

A pszichoterápia - amennyiben a gyerekkor problémáinak az elengedése a célja - átmeneti javulást hozhat.

Javít az állapotodon, mert kapcsolódsz egy másik emberhez, aki emberszámba vesz és komolyan veszi a problémádat. Viszont a hagyományos pszichoterápiából hiányzik valami, mégpedig az, hogy a helyére kerüljön, ami történt borzalom a gyerekkorodban, mert ezeket az élményeket nem elengedni kell, hiszen nem is lehet, hanem megérteni, elfogadni és feldolgozni. Támaszkodni ebben a folyamatban a saját öngyógyító erődre.

Spirituális terapeutaként foglalkoztam-foglalkozom pánikrohammal nálam jelentkező emberekkel. A pánik betör, mivel az elfojtásra már nincsen szükséged. Ez elsőre hihetetlennek tűnik, de így van.

Gyerekként kialakítottál egy túlélési módszert, sikeres volt, túlélted. Most, felnőttként elérkezett az ideje, hogy ezek a sebek begyógyuljanak.

A tapasztalataim azt mutatják, nagyon fontos a gyógyulás első szakaszában az a támogatás, ami a módszerem lényege, annyit nyitni a tudatalattin, annyi érzést felhozni, ami átdolgozható. Így a pánik nem betör, hanem megmutatja magát, megszelídíthető az az erő, ami most rombol, szétzilál.

Az egyes ember személyiségét három alkotó rész teszi teljessé. Az első a Belső Gyermek, a második a Felnőtt a harmadik pedig a Belső Bölcs. A Belső Gyermek megsérült, mert senkire sem tudott támaszkodni, olyan mértékű agresszivitással találkozott, amit feldolgozni akkor nem tudott. Túlélt, ahogy írtam. Viszont a túlélésben elveszett az, hogy önmaga lehessen. Hogy meghallgassák, megvigasztalják, megértsék és támogassák. Hogy szeressék, hogy dédelgessék, hogy megélje, számít, fontos, értékes. Ezt adja meg utólag a Felnőtt és a Belső Bölcs. A Belső Bölcs rendelkezik azokkal a képességekkel, amik a gyógyulási folyamatban nélkülözhetetlenek, tőle fakad a végtelen szeretet, elfogadás, megértés, támogatás. Belső Erő, amivel jelenleg a kapcsolatod már meg van, viszont a szorongásos, pánikos állapotokban elveszíted ezt, visszacsúszol azokba az érzésekbe, amiket a gyerekkorban átéltél.

Tehát elfojtás és nyugtató szedése helyett időutazást ajánlok, vissza a gyerekkorba. Tudatos, irányított, gyógyító folyamatot.

A legtöbb emberben felmerül a kérdés, miért működik ez és mennyi idő múlva leszek rendben?

A terápiás módszer, amit használok, a vezetett meditáció a ma létező leggyorsabb módszer, a pánikrohamok, kezelhetetlen mértékű szorongás általában egy éven belül átdolgozható. Méghozzá azért, mert ez a belső erő ott van benned, nekem annyi a dolgom, megtanítsam, hogyan találd meg, ha úgy érezted, elveszett.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/