Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nekem kicsit sántít
2014. január 20. hétfő, 10:46 | Nagy Edit2

Beleolvastam abba a Judás evangéliumába a link alapján, amit közzé tettél. Igyekszem mindennel szemben nyitottnak lenni, és megvizsgálni magamban az új infókat, hisz tudni nem tudom az igazságot, csak elmélkedni tudok az olvasottakról.

Néhány megjegyzésem lenne, amit nem tudok hova tenni:

„Jézus kineveti a tanítványok pészachi imáját (egyébként az egész szövegben végig cinikus velük szemben”

Nekem nehezen fér össze egy isteni pláne egy Isteni megnyilvánulással szemben, hogy cinikus legyen a tudatlanabb emberekkel szemben, olyan dologgal kapcsolatban, amiről egy átlag halandó nem tudhat.

„Az egész evangélium azon a gnosztikus tanon alapszik, hogy nem egy Isten van, hanem több és ráadásul a földi világ teremtője egy alacsonyrendű istenség. A világ pedig egy gonosz hely, ahonnan menekülni kell, valamint, hogy Jézus nem a teremtő fia.”

El tudom képzelni, hogy akár több Istenség létezik. De hogy ebből a világból menekülni kell? Ez megint nem fér össze egy Isteni minőséggel. Miért született volna ide, ha innen menekülni kell. Ő azt tesz, amit csak akar. Tévedésből született le a Földre Jézus? Hisz pont az tűnik ki a Bibliából, hogy nagyon is készültek az eljövetelére, tehát nem valami téves cselekedet volt a megtestesülése. Ráadásul én nem érzem, hogy ebből a világból menekülni kéne. Pont ellenkezőleg! Maradni, és cselekedni, és tudatosodni….

„Teste nem igazi test, csak szellemi megtestesülés, amitől meg kell szabadulnia, hogy visszatérhessen oda, ahonnan érkezett.”

Sokan megérintették, sőt keresztre feszítették. Egy szellemtesttel ez hogyan lehetséges?
És megint ott tartok, hogy miért kellett szabadulnia, hogy visszatérhessen? Hisz mindenható. És ezer könnyebb és fájdalom mentesebb és gyorsabb módja is van annak, hogy valaki testileg távozzon a földi létből. Az egész azt sugallja nekem, hogy tévedésből, tudatlanságból rossz döntést hozott egy isten, és mint a csapdába szorult egér menekülni akar a labirintusból. Na de hát Jézus nem egy tudatlan kis egér!

Nekem ezek furák, és nem férnek össze se azzal amit eddig tanultam a világról, se azzal, amit megtapasztaltam.