Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
GulyásÁgi képe
Kínhalál és Istenhez kapcsolódás
2014. január 04. szombat, 12:22 | GulyásÁgi   Előzmény

Én néha mélyen elgondolkodom ezen és mindig arra jutok csak, amit nekem tanít, nem vagyok nagy szakértője ennek a témának.
Maga a halál, úgy gondolom hogy Jézus részéről nem áldozat volt, hanem tanítás az embereknek a hitről, a hit erejéről, a csodákról. Ő maga teljes bizonyossággal tudta, hogy egy "jobb helyre" megy, aki ezt tudja, az nem is fél a haláltól.
VIszont nem amolyan egyszerű szép mennybemenetel volt a halála, hanem kínszenvedés, vélhetően emberfeletti igazi fizikai fájdalmakkal. Azon is szoktam gondolkodni, hogy vajon lelki fájdalmat érzett-e. Kudarcnak érezte-e hogy nem sikerült mindenkit megerősítenie a hitben, vagy győzelemnek, hogy pár embert mégis sikerült és el tudta hinteni az új fajta gondolkodás magjait, a szeretet és a megbocsájtás magvait. Gondolom talán az utóbbi lehet és valószínűleg a lelkében nem lehetett fájdalom.
Számomra, mivel valahogy így vagyok összerakva az is a tanítás, hogy mély fájdalmakon keresztül lehetséges kapcsolódni Istenhez. Akiben nincs hit, annak lelki fájdalmakkal is.