Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
álljunk meg egy szóra!
2014. január 04. szombat, 10:30 | Michaelita

Érezték is, ettől váltak iríggyé és rosszindulatúvá, ez kiderül a bibliai sorok rejtett üzeneteiből is.

De Jézus életében és halálában a lényeg nem a megöletés, mert hisz egyértelműen készült rá, tudta, hogy ez az ő küldetése, missziója a Golgotai Misztérium. Azt is kijelentette többször és több formában, hogy elfogadja ezt a küldetést és az emberiség megmentéséért hajlandó arra az áldozatra, amire az Atya gyermekeként vállalkozott még földi léte előtt.
Azon a ponton, ahol az emberiség akkor tartott ez az áldozat elengedhetetlenné vált ahhoz, hogy a többi ember is megtalálja az Atyához visszavezető utat. Ha nincs meg ez a szeretetteli véráldozat, akkor az Atyához visszavezető út elveszett volna. Ez a Golgotai Misztérium egyértelmelűen le van írva: "Szeretett Fiát adta érettünk, hogyha valaki hiszen Őbenne, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen"
Ami még azt is jelenti, h nem csak az Atyához való út nyílt meg újra az emberiség előtt, hanem a lehetőség, hogy az emberek egyenként megtalálják a saját halhatatlanságukhoz visszavezető utat.

Ennek fényében teljesen át kell értékelnünk ezt a megöletés és Júdás féle árulás dolgot. Észre kell vennünk és tudomásul kell vennünk, h mindazok akik felelőssé tehetők lennének a haláláért, mindazok "csak" eszközök voltak az Isteni Tervben. Éppen ennek bizonyságaként fohászkodik Jézus: "Atyám bocsáss meg nékik, nem tudják mit cselekszenek!"

Mit tanított ezzel Jézus, amit több helyet ki is jelent?
Azt hogy nem a hibáztatás, az indulatok, a gyűlölködés emel bennünket magasabb szellemi szintekre, hanem csakis az elfogadás és a szeretet.