Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Erikának, az erőszak mentességről
2009. július 20. hétfő, 17:59 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Nos, így jobb, hogy nem vagy a csávában, nyugi, ez jó volt. Tetszett, ahogy írtad.

Nevezzük erőszak vagy szeretet, vagy harag vagy bármi másnak, onnan tudod, hogy nem éled, hogy hárítasz, vagy dühös, ingerült, feszült leszel.

Az érzelem, a gondolat, mi magunk, mind-mind energia. Azzal, hogy hárítasz olyat teszel, mintha 1 páncélt tartanál önmagad és a feléd érő behatások felé. 3 dolog történhet: 1 megsemmisíti a páncélt (katarzis élményből, mikor felállsz, megerősödve, magadba olvasztva a kapott energiát), 2 gellert kap, ívesen eltér, lepattan rólad, akkor majd újra "röppályára" jutt, és megtámad egyre hevesebben, 3 : visszapattan, szétszóródik, mint a bomba, és a környezeted (pénzed, munkád, családod) káraként testesül meg.
Az erőszakot megélni, befogadni szerintem a leglegálisabban, más bántása nélkül, csak a tested edzésével lehet. Ehhez kevés a medi, pláne ha inkább az elme, intellektus embere vagy, de ha igazán ki akar próbálni, az is egy út, ha jön az érzés félrevonulsz (bár sosem akkor jön, mikor ezt megtehetnéd), belemész az érzésbe, figyeled minden porcikád hogy reagál rá, beleértve az érzelmeidet. Ehhez hatalmas önfegyelem, önkontroll kell, úgy gondolom, hogy ki ne robbanj. De ha ha erdőben, vagy olyan helyen vagy, ahol senki se lát, ki is robbanhatsz, kiabálhatsz a szived szerint, bár szerintem lehet, ez nehezebben fog menni.
Az edzésben pedig ott az ellenfél, akit le kell győzni, igázni, lehetsz Te is, magadat legyőzni a nagyobb fealadat. Mikor fáradnál, erőt-venni, újból és újból. Az kemény.
A vége az lesz, megérted, igazán nincs kit legyőzni, a versenyzés értelmét veszti.
de van 1 bukkanója, ha nem tudatosan magadat figyelve (nem elemezve) teszed a dolgod, akkor oké, de ha kontroll nélkül hajtod magad, akkor erőt vehet rajtad a küzdelem íze, FANATIKUSSÁ vállsz. Nincs vele baj, csak nem kiút, hanem a másik véglett. Az meg minek? Kezd előlről a ló túloldaláról?
Onnan veszed észre, hogy Fanatik lettél, mikor dühét, hogy a másik lemarad, vagy lebecsmérled, összetöpörödik a szemedben. Ilyenkor látod, néha kell, hogy a "gyengébb" is odategye magát, hiszen a konyhában is kell a kézilány (mi lenne, ha még mosogatni, meg előkészíteni is Neked kellene, ha ezren megrohannak), hogy 1 kicsit megint vendéglátós legyek. :)

De ez csak az én meglátásom.

Hátha ír valaki más is valami megoldást,
üdv,
Béke
Ja, és ha Kos vagy, miért nem Éled? A Kos diktálja mindig az ütemet. Nincs motiváció? Unnod a helyed, nincs elég súly a válladon?

Csak kérdezem, lehet, nem is erről van szó, de általában pont gyerekként nyomják el az érzelmeket az emberek, akkor felnőtté válláskor létre jön a hideg elme.

Ha elnyomás van, akkor azt az érzelmet, amit elnyomsz megkell élni, nem baj, ha kezdetekkor még erőszakosabb, akaratosabb az ember, mert legalább magadat éled, idővel úgy is finomul, megérzed mikor mit tégy, URA leszel az érzésnek. felvállalod magad.

Az sosem baj, mégha a környezeted kritizál is ezért. Legalább azért szeretnek/utálnak, mint ami vagy.

Erre jó a munka is, nem csak az edzés.

Szerintem :) aztán meg ki tudja?

Üdv, Béke