Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A tudatossá válás úgy történik
2013. december 14. szombat, 6:24 | Domoszlai Katalin

hogy az addigi ego - ezt képzeld el egy viszonylag zárt körként - tágulni kezd. Felül vannak a tisztább, lelki és szellemi síkok, alul pedig az alsó tudattalan, az elfojtott érzések, lehasított traumatikus tapasztalatok.

Ahogy a tudat tágul törvényszerű, hogy a felszínre kerülnek, kerülnének az alsóbb régiók feldolgozatlan tapasztalatai.

Minden élethelyzet visszavezethető egy spirituális sebre.

Spirituális sebeink a Teremtéskor keletkeztek. Egyik legfontosabb ezek közül, amikor az egyéni lélek az anyagba süllyedt, még emlékezett az Egységre.

Viszont nem volt arról tudása, mit keres az anyagi síkon és hogy a francba :-) lehetne azonnal visszajutni a Fénybe. A nem-tudásunk mögött ennek az élménynek az érzései kavarognak. Ebből valamennyit feldolgoztunk a számtalan leszületésünk során.

Mik ezek az érzések? A nem értem döbbenete, a félelem, soha nem leszek rá képes. A düh, hogy mire jó ez. A sóvárgás a feltétel nélküli szeretet és elfogadás után.

Ezeket az érzéseket meg kell élni, befogadni és feldolgozni, mert a Mindenben ezek a tapasztalatok is benne vannak.

A másik nagyon fontos dolog, amiért az ébredezés szakaszában a gondolkodási képesség blokk alá kerül, az pedig az, hogy muszáj az egót lépésről lépésre feladni. Ezt, hogy az vagyok én, aki gondolkodik. Az is én vagyok, aki nem tud.

A megoldás az, hogy a problémát az egó megoldási módszerei helyett a Felsőbb Éned kezébe át kell adni, átadni az irányítást. Ha a spirituális utadat, úgy ahogy van átadod, onnantól kezdve nagyon intenzíven megvalósul az életedben az, hogy vezetnek.

Az egó persze belehullik újra és újra a kétségek birodalmába, hiszen a létezésének az alapja a Két-ség. El kell hát fogadni, hogy a nem-tudás kétségekkel teli világából hol végeláthatatlanul apró lépésekkel, hol pedig ugrásszerű áttörésekkel tudunk haladni.

Az alsó tudattalan tisztulási folyamata minden embernél más, ezért annyiféle út van, ahány ember létezik. Vannak viszont szakaszok, amik hasonlóak, ezért a másik embereknél bevált megoldások részterületekre jól alkalmazhatóak.

Nekem az vált be, hogy amikor a tisztán látás blokkját tapasztalom, hogy egyenként megvizsgálom meditációban, milyen múltbeli blokk áll mögötte. Ha a múlt érzései kitisztultak, akkor a tiszta gondolkodás képessége visszatér.