Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
...miért az a hibás akitmegcsalnak?
2013. december 08. vasárnap, 14:04 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Ne haragudj kedves Katalin de én sem igazán értek veled egyet. Engem is megcsaltak 7 év kapcsolat után, mondhatnám teljesen váratlanul, de nyilván ez nem így van, csak én voltam a vak ahhoz hogy észrevegyem a jeleket. Mert maximálisan megbíztam a páromban.
Nyilván van valami oka annak ha az egyik fél félrelép, nálunk azonban ezt nem előzték meg viták, veszekedések, a párom nem kérte hogy változtassak ezen vagy azon, azt sem tudtam hogy van valami gond köztünk. Ráadásul egy olyan nővel csalt meg aki idősebb, iszik és dohányzik is, miközben a párom utálja a dohányzást és antialkoholista. + Vegetáriánus.
Kb 5-6 hónapja csalt, amikor rájöttem. Az lett gyanús, hogy amikor hazajött mindig büdös cigiszaga volt és el sem tudtam képzelni hogy az én cigiutáló párom hol járkál ilyen helyen?. De mindig megmagyarázta, hogy az ügyfelek (P..... ügynök volt) dohányoznak és ráragad.Nem akarom leírni ezt az egészet mert nagyon fájdalmas volt a számomra, és az okát azóta sem árulta el. Ugyan megbocsájtottam neki, de nekem ez a kapcsolat már semmi örömöt nem okoz és megbízni sem tudok benne többé.. És nem érzem hogy hibás lennék, még akkor sem ha "okot adtam erre". Esélyt sem adott arra, hogy bármit megbeszéljünk, hiszen ő nem az a típus. Szerintem elég jellemtelenek azok az emberek, akik arra valóó hivatkozással csalják meg a párjukat, mert az szerintük nem ad elég örömet vagy boldogságot nekik. A problémákat meg kell beszélni és ha nem jutnak közös nevezőre, akkor még mindig szét lehet válni, és a becsület megmarad.
Károsnak tartom azt a mentalítást, amivel itt a megcsalt nőkben gyakorlatilag bűntudatot keltesz, mert biztosan ők a hibás a kialakult helyzetért. Honnan veszed ezt?
Ezzel gyakorlatilag a férfiak önigazolást kapnak, hogy bármit megtehetnek velünk nőkkel.
Ahogy én látom egyszerűen arról van szó hogy a férfiak szexuális étvágya sokal nagyobb mint a nőké, és ezt mindeképpen ki kell elégíteniük, akár a saját párjuk családjuk feláldozásával is.