Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Megbocsátás helyett elfogadás
2013. december 05. csütörtök, 9:50 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Véleményem szerint, ha a másik tesz valamit, amivel fájdalmat okoz, az azért fáj, mert volt a mi részünkről elvárás vele szemben.

Hogy ha én szeretem, ő is szeressen.

Ha én hűséges vagyok, akkor legyen ő is.

A világ ezzel szemben nem így működik.

Minden ember képes adni, jót és rosszat egyaránt.

Ha többet, mást vársz el, akkor az elvárás miatt csalódsz. Ezért a megoldás az elfogadás, azt adta, adja, amire képes.

A megértés szintjén nagyon fontos, hogy belássuk, azt kapjuk amilyen tapasztalatra szükségünk van.

Ami bánt, ami fáj, azt három fő okból kapjuk.

az egyik, ez a tévedésünk, hogy ha szeretünk valakit az viszont kell hogy szeressen. Ha blokkunk van a szeretet befogadásában, akkor az a dolga, megmutassa a blokkot. Itt elsősorban az a fő probléma, hogy a szüleink által elhittünk, mit kell tennünk azért, hogy szerethetőek legyünk, ők sem tudták, önmagunkat kell szeretni és elfogadni, tisztelni és a helyén értékelni, hogy a világ ugyanezt meg tudja adni, amíg tévedünk, hazudunk önmagunkkal kapcsolatban a világ dolga, tükrözze ezt.

a másik az, hogy naivak vagyunk és tapasztalatlanok, az egónk olyan mint egy kisgyerek, meg kell égesse magát ahhoz, hogy megismerje a tűz forró, bízni abban tudjon, ami rajta múlik - és ehhez elsősorban önmagát ismerje meg, a mintarendszerét, ami alapvetően meghatározza mi az ami jár neki - legalábbis az eddigi kondicionáltsága alapján. Ez szükséges tapasztalat ahhoz, hogy meg tudjuk haladni a mintarendszerünket.

a harmadik fő ok pedig a saját karmánk visszahatása, az egó fejlődése során törvényszerű, hogy hibázunk, tévedünk, megcsalunk és meg leszünk csalva. Megtettük és a tapasztalatot visszakapjuk, mert szükségünk van rá, hogy átéljük ugyanazt. Ezért tévedés a harag, hiszen a karma beteljesítőjére haragudni olyan, mint haragudni a napra miért süt, vagy az esőre, miért esik. Törvény, ami értünk jött létre.