Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Dehogy kaptál meg mindent
2013. november 01. péntek, 5:33 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Rosszul közelíted a problémádat.

Az a gyerek, aki mindent megkap - ez persze, elméleti megközelítés, mert tökéletes szülő nincs - az lehetőséget kap a benne lévő kreativitás kibontására és korrekt visszajelzést a környezettől, hogy az életkori fejlettségi szintjéhez képest mennyire jó amit csinál. Motiválatlan csecsemő még erre a világra nem született. A motivációt és a kreativitást hozzuk, a környezet viszont képes teljes egészében lerombolni.

Ha azt éled meg, béna vagy, azért van, mert a szüleid " kivették a kezedből" a dolgokat, mert ők, felnőttként gyorsabban és könnyebben megcsinálták.

Ez a szülői viselkedés a saját egójukból fakad, sajnos lenyomták a tiedet azért, hogy a sajátjukat emeljék.

Tették ezt a Te rovásodra, hogy más életterületen lévő kudarcaikat kompenzálják.

Maradandó sérülést okozva ezzel a visszajelzéssel: Te béna vagy. Te ezt elhitted, mivel a 7 éves korunk előtti visszajelzések így épülnek be: Ez a világ rendje!

A megoldás az, hogy ha már tényleg eleged lesz a trutyiból, amiben tocsogsz, kérsz segítséget ahhoz, hogy a benned élő gyermek megtalálja újra és kibontsa a kreativitását. Ez fájdalmas élmények átdolgozásával jár, ez mellett az önbizalmat fejleszteni kell, de a legfontosabb, megtanulni szeretni magad, olyannak, amilyen vagy.

Ugyanis ezt sem kaptad meg a szüleidtől. Te arra szolgáltál a léteddel, hogy prezentáld, milyen fantasztikusan jó szülők ők, de ez a kép hamis, ahogy hamis az önmagadról alkotott kép is.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/