Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Őszinteség nélkül bizony nem megy
2013. október 27. vasárnap, 7:05 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Érdekes kettősséget találtam ezzel kapcsolatban a saját utamon. A férfi oldalam nagyon őszinte és a női pedig eléggé hazudós :-) Tükörként nagyon irritált ezért a "többiek" hazudozása és önbecsapása.

Egyszer a Sanyi azt mondta nekem, ha állandóan felemeled az őszinteséget, mégis mindig visszaesek, akkor keresd meg miért.

A férfi oldalam egyik aspektusa a harcos, ha blokkoldás van, ő aztán bármilyen ajtón bemegy. A gyógyító részem, aki szintén férfi, pedig közvetlen kapcsolatban áll az Akashával. Ők ketten álltak oda a hazudós női részem mellé, kioldani az okokat.

Ez az őszinteséggel kapcsolatos kettősség tisztán megmutatkozott az életemben, mert a párkapcsolataim full tele voltak hazugságokkal, míg a baráti kapcsolataim - ahová a férfi oldalamat tettem oda, nagyon tiszták és őszinték.

Miért hazudunk magunknak?

Nem csak azért, mert az egónk fél szembenézni az árnyoldalával.
Azért is, mert anno elhittük, amit a környezetünk nekünk önmagunkról és a világról megtanított. Naivak voltunk, mert gyerekek voltunk... Ez a hitrendszer belsővé vált.

Terápiában is tapasztaltam ezt a jelenséget, ha kinyitunk egy ajtót, pláne ha az ajtó színe kék és a szoba, ami mögötte van üres, akkor őszinteséget kell növelni, utána a blokkot megjelenítő szoba megtelik tárgyakkal és megjelennek az emberek.

A technika egyszerű, de a felelősség vállalás nélkül nem megy, az egónak olyan szinten elege kell legyen az elakadásból, hogy bevállalja, tényleg szembenéz vele, tényleg kioldja a legfájdalmasabb dolgokat.