Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
lúgosítás (ételpárosítás) 4. rész
2013. szeptember 23. hétfő, 8:26 | Michaelita

A szervezetünk lúgosítása (helyes ételpárosítás) 4. rész:

Az előző részben foglalkoztunk a helytelen ételpárosítással, most pedig következzék az élő, természetes ételek helyes párosítása:

GABONAFÉLÉK:
Összeillik: zöldségek, olajos magvak, hüvelyesek, fűszerek, hidegen sajtolt olajok, aszalt gyümölcsök
Nem illik: gyümölcsök, burgonya
ZÖLDSÉGEK:
Összeillik: gabonafélék, hüvelyesek, olajos magvak, burgonya, fűszerek, hidegen sajtolt olajok
Nem illik: gyümölcsök
OLAJOS MAGVAK:
Összeillik: gabonafélék, zöldségek, hüvelyesek, burgonya, aszalt gyümölcsök
Nem illik: gyümölcsök
BURGONYA:
Összeillik: zöldségek, olajos magvak, fűszerek (kömény), hidegen sajtolt olajok
Nem illik: gyümölcsök, gabonafélék, hüvelyesek
HÜVELYESEK:
Összeillik: gabonafélék, zöldségek, olajos magvak, fűszerek
Nem illik: gyümölcsök, burgonya
GYÜMÖLCSÖK:
Összeillik: természetes erjedésgátló fűszerek (fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg, + kömény, ánizs, pirospaprika)
Nem illik: gabonafélék, zöldségek, olajos magvak, hüvelyesek, burgonya

Forrás: Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai 3. rész (Dr.Shelton kutatásai alapján)